Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Απ. Κατσιφάρας: Προτεραιότητα των περιφερειακών και τοπικών Αρχών η ενίσχυση της επενδυτικής ικανότητας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014
«Στηρίζουμε ολόψυχα τις προτεραιότητες της Προεδρίας, όμως η επιτυχία τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την σωστή εφαρμογή τους. Προκειμένου να ενταχθούν οι επενδύσεις στην πραγματική οικονομία και να προσφέρουν στους πολίτες κατάλληλες δημόσιες υπηρεσίες, θα πρέπει να ενισχύσουμε την επενδυτική ικανότητα των Περιφερειών και των Δήμων».  
Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών της 105ης Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), ο οποίος και έλαβε το λόγο εκ μέρους της Ομάδας των Σοσιαλιστών (PES Group), ως αντιπρόεδρος, απαντώντας στην ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, που παρουσίασε στα μέλη της ΕτΠ τις προτεραιότητες της Ελληνική Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε στην παρέμβασή του πως «τα
χρήματα που σπαταλούνται για κοινωνικές δομές και για την κοινωνία, έχουν αξία και αποδίδουν είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα και δεν θα πρέπει να προσμετρώνται σαν τις τρέχουσες δημοσιονομικές δαπάνες που εκφράζουν το χρέος της χώρας μας. Επίσης μεγάλη σημασία έχει για κάθε επένδυση να αξιολογείται η ποιότητα και χρησιμότητά της και να μην ισοπεδώνονται όλα, θεωρώντας τα ως τρέχουσες δαπάνες».
«Η Ελλάδα έχει αναλάβει την Προεδρία σε μια δύσκολη στιγμή για τις Περιφέρειες και για τους Δήμους και καλείται να ανταποκριθεί γρήγορα σε πολλά ανοικτά μέτωπα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στην εμβάθυνση της ΟΝΕ, στην τόνωση της ανάπτυξης και την καταπολέμηση της ανεργίας, και ιδιαιτέρως των νέων, που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς και στην ανάγκη για δράση στον τομέα της μετανάστευσης, συμπληρώνοντας όσον αφορά τις επενδύσεις, πως αυτές που γίνονται στις περιφερειακές και τοπικές Αρχές αντιστοιχούν περίπου στα δύο τρίτα των δημόσιων επενδύσεων σε Ευρώπη.
Κλείνοντας, ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που αφορά την μετανάστευση και την επείγουσα ανάγκη για αλληλεγγύη και επιμερισμό των βαρών μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε., τονίζοντας την «ανάγκη για αναμόρφωση του κανονισμού του Δουβλίνου, ο οποίος αναφέρει τα κριτήρια που προσδιορίζουν το κράτος – μέλος που είναι υπεύθυνο για την εξέταση μιας αίτησης ασύλου στην Ευρώπη».

 Δείτε βίντεο με πλάνα και δηλώσεις του Περιφερειάρχη στην 105η Ολομέλεια της ΕτΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ