Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Θυρρείου για το κλείσιμο του Μουσείου

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Θυρρείου
 «Όχι στο κλείσιμο του Μουσείου Θυρρείου»
«Ναι στην επαναλειτουργία του» 
Οργή και αγανάκτηση κυριαρχεί στους κατοίκους του Θυρρείου μετά την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου και της ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μεσολογγίου να έρθουν με φορτηγό να πάρουν αρχαίολογικα ευρήματα απο το μουσείο του Θυρρείου και να τα μεταφέρουν στην Ναύπακτο. Αυτή την απαράδεκτη.....
ενέργεια την σταμάτησε η αγωνιστική παρέμβαση των κατοίκων του Θυρρείου που έκαναν γνωστό προς πάσα κατεύθυνση οτί παρόμοιες ενέργειες θα πέσουν στο  κενό γιατί θα βρουν απέναντί τους το αγωνιστικό μένος των κατοίκων του χωριού.
Είναι συνειδητή η επιλογή υποβάθμισης και απαξίωσης των μουσείων της περιφέρειας. Χρησιμοποιούν τη δικαιολογία ότι το ορεινό Θύρρειο είναι μακριά από τα αστικά κέντρα και δεν διευκολύνεται η πρόσβαση πολιτών και τουριστών. Αντί να δημιουργήσουν οδικά δίκτυα προσβάσιμα και άλλες προϋποθέσεις κλείνουν μουσεία και σε συνδυασμό με την αντιλαϊκή πολιτική οδηγούν στην υποβάθμιση και το μαρασμό την ελληνική ύπαιθρο.

Όλα τα χρόνια παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι το μουσείο Θυρρείου θα επισκευαστεί, θα γίνει επέκταση του εκθεσιακού χώρου για να στεγαστούν τα ευρήματα της περιοχής αυτό ποτέ δεν έγινε. Και όταν ερχόταν στην επιφάνεια όχι από ανασκαφές αλλά από άλλα έργα (διανοίξεις δρόμων, εκσκαφές οικοδομών) πάντα οι αρμόδιοι επικαλούνταν λόγους ασφάλειας, τα μετέφεραν σε μουσεία μεγάλων πόλεων όπως στο Μουσείο Κορίνθου, Πατρών, Αγρινίου ή ακόμα και σε ...άγνωστες κατευθύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ