Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ" Μπροστά στο συνέδριο του ΕΚΑγρινίου

Στη φωτογραφία:  12 Απρίλη 1967, ο Νίκος Σκαρτσιάρης, πρόεδρος του «Σωματείου Κτιστών Πάτρας» και εκπρόσωπος των «115 Συνδικαλιστικών Οργανώσεων» στο βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης των οικοδόμων στο Αγρίνιο (τελευταία απεργία πριν τη δικτατορία – Βλ. ΕΔΩ).
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, οικοδόμοι, αντιπρόσωποι του 31ο συνεδρίου του ΕΚΑ
Η είσοδος στο 2014 βρίσκει  τον λαό τα λαϊκά στρώματα την εργατική τάξη της χώρας μας σε κατάσταση εξαθλίωσης με σοβαρό πρόβλημα  εξασφάλισης των απαραίτητων για να ζήσει   μια οικογένεια .Αυτό μαρτυρούν οι 1,5εκ.  άνεργοι το 30% των εργαζομένων οι.....
περικοπές στους μισθούς  και στις συντάξεις , που φτάνουν το 50%την περίοδο της κρίσης ,οι ενοικιαζόμενοι εργάτες με τις πεντάμηνες οκτάμηνες  συμβάσεις , με 500 € το μήνα  δίχως ασφάλιση ,οι διακοπές ρεύματος που ξεπερνούν τις 350 χιλιάδες σε όλη την χώρα .Τα κόκκινα δάνεια που  ξεπερνούν τα 200χιλ. και οι  πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας  και των περιουσιακών στοιχείων που έχει ο κάθε εργαζόμενος . Ένα σχέδιο αναδιανομής του πλούτου υπέρ των πλουσίων μέσο αναδιανομής  γης και κτηρίων. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων ,η διάλυση των επαγκελματοβιοτεχνών με την διευκόλυνση επένδυσης του μεγάλου κεφαλαίου στους δήμους ,την  κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας  . Ξεκληρίζοντας τους μικρούς αγρότες διώχνοντας τους  απ  τα χωριά τους .Στους οικοδόμους η ανεργία έχει ξεπεράσει το 80% και το μεροκάματο όπου υπάρχει έχει πέσει κάτω από το μισό της εποχής πριν την κρίση  όπως και το ένσημο .
  Η κυβέρνηση Σαμαρά , Βενιζέλου προσπαθεί να πάρει παράταση στο καταστροφικό της έργο , να πείσει το λαό ότι τα βάσανά του τελειώνουν σύντομα με την δήθεν ανάπτυξη που ξεκινά το 2014 και το (ψεύτικο ) πλεόνασμα . Στην ουσία ετοιμάζουν νέα μνημόνια που τους αλλάζουν την ονομασία . Είναι η συμφωνία κυβέρνησης- Τρόικας , Ε.Ε. , Δ.Ν.Τ. για το πρόγραμμα σταθερότητας .
 Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα συνάδελφοι που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε .
  Αυτή η επίθεση που δεχόμαστε δεν είναι μια συνηθισμένη αντεργατική πολιτική , πρόκειται για ανατροπή όλων των όσων δικαιωμάτων είχαμε και γύρισμα πολλών χρόνων πίσω από την μεταπολίτευση .
  Στόχος της πάλης μας είναι να καταργηθεί το πρόγραμμα σταθερότητας . Αυτό δεν μπορεί να γίνει με αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα την ηγεμονία της  ΓΣΕΕ και  ΑΔΕΔΗ ( παρά τα θετικά αποτελέσματα στα τελευταία συνέδρια μείωσης της δύναμης ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ) υποτάσσετε στα αστικά συμφέροντα κρυφά ή φανερά είναι υπέρ της πολιτικής που εφαρμόζετε  . Η λύση δεν βρίσκετε ούτι στην γραμμή του ΠΑΜΕ προτάσσοντας πολιτικές σκοπιμότητες που ακυρώνουν την ενωτική δυναμική του μαζικού κινήματος (συγκεντρώσεις ΠΑΜΕ ). Δεν αρκεί η καταγγελία και να αποκαλύπτεις τον ρόλο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΗ .
ü  Κατά  την γνώμη μας χρειάζεται ανεξάρτητος πανεργατικός συντονισμός  έξω από την ΓΣΕΕ, με ισοτιμία και μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες
ü  Κοινή δράση των ταξικών δυνάμεων παρά τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές αγωνιστών .
ü  Σωματεία , σφραγίδες ή σωματεία που προσβλέπουν στην χρηματοδότηση της εργατικής εστίας ή βλέπουν τους εργαζόμενους μέλη τους κουκιά σε κάθε εκλογική διαδικασία δεν πείθουν ότι υπηρετούν το νέο και ανατρεπτικό .
Χρειάζεται πλαίσιο αιτημάτων που μπορούν να κατακτηθούν  και να ενοποιούν τους εργαζόμενους .
ü  Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής  κατοικίας  η στέγαση είναι δικαίωμα όλων
ü  Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στα μεροκάματα και στους μισθούς
ü  Ναι σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος-νερού . Μείωση στα τιμολόγια ρεύματος , νερού και πετρελαίου
ü  Επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού για όλους τους ανέργους όσο είναι άνεργοι
ü  Κατάργηση όλων των μνημονίων ανατροπή της κυβέρνησης . Διαγραφή του χρέους με άμεση στάση πληρωμών . Εκδίωξη της Τρόικας Ε.Κ.Τ. , Δ.Ν.Τ. , Ε.Ε. ,έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε. .Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών .
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ