Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Καταρρέει το ανάχωμα του Αχελώου στο Αγγελόκαστρο


Με το φόβο της πλημμύρας από τα νερά του Αχελώου ποταμού ζουν οι
αγρότες του Αγγελοκάστρου. Από τον κάμπο του Αγγελοκάστρου περνά το ποτάμι τα νερά του οποίου τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει τεράστιες ζημιές στα χωράφια της περιοχής. 
Όταν πριν από 5 χρόνια ο Αχελώος μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα κατέβασε χιλιάδες τόνους νερού, η περιοχή του Αγγελοκάστρου επλήγη με αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλες ζημιές στα γύρω κτήματα από τις πλημμύρες. 
Ο αρμόδιοι τότε επισκέφθηκαν την περιοχή με τους υπεύθυνους των τεχνικών υπηρεσιών και στη .... συνέχεια αποφάσισαν να δημιουργήσουν μέσα στο ποτάμι ένα νέο ανάχωμα, μέσα σε αυτό που προϋπήρχε, ώστε να περιοριστούν τα νερά του ποταμού. Οι αγρότες τότε αναρωτιόντουσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ποιο σκοπό εξυπηρετούσε ένα νέο ανάχωμα την ώρα που ο Αχελώος “δούλευε” χωρίς αυτό τουλάχιστον τα τελευταία 50 χρόνια. 
Οι αγρότες της περιοχής υποστηρίζουν ότι η ΔΕΗ φέρει και αυτή τις δικές της ευθύνες όσον αφορά τη ροή του νερού όταν ανοίγει τις πόρτες μετά ή κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων και φεύγουν χιλιάδες τόνοι νερού. Παράλληλα τονίζουν ότι όταν η ΔΕΗ αφήνει μεγάλη ποσότητα νερού το ποτάμι φουσκώνει και σημειώνονται πλημμύρες. 
Οι αγρότες φοβούνται ότι ο χειμώνας που είναι μπροστά εάν φέρει ακραία καιρικά φαινόμενα, το ανάχωμα, το οποίο έχει καταστραφεί από τα νερά του ποταμού που έχουν αλλάξει πια κατεύθυνση και ακόμη και πλάκες που είχαν τοποθετηθεί έχουν μετακινηθεί, θα σπάσει και θα πλημμυρίσει όλος ο κάμπος. Παράλληλα τονίζουν ότι «ο χαλιάς» το χαλίκι που θα μεταφέρουν τα νερά, όταν αυτά υποχωρήσουν θα μείνει και τότε δεν θα μπορούν να καλλιεργήσουν. Ο πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Αγγελοκάστρου κ. Μήλας μιλώντας στο AgrinioNet.gr τονίζει ότι ο χειμώνας που έρχεται εάν φέρει ακραία καιρικά φαινόμενα, από τη στιγμή που έχει υποχωρήσει το ανάχωμα από τα νερά που το «κατασπαράζουν» μέρα με τη μέρα, το νερό θα μπει μέσα στα χωράφια και θα καταστρέψει τις καλλιέργειες. «Ο Αχελώος έχει αλλάξει πορεία και έρχεται προς το ανάχωμα», αναφέρει στο AgrinioNet.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Αγγελοκάστρου κ. Μήλας. «Το ποτάμι πιέστηκε από το ανάχωμα που προϋπήρχε με αποτέλεσμα τα νερά να μην ακολουθούν την ευθεία αλλά να στραφούν προς το νέο ανάχωμα. 
Οι ενέργειες που έγιναν στα δυο χρόνια που είμαι πρόεδρος», τονίζει ο κ. Μήλας «είναι ότι έχει ενημερωθεί ο δήμαρχος, ο οποίος δεν φέρει καμιά ευθύνη αφού δεν ανήκει στην δικαιοδοσία του, έχει ενημερωθεί η περιφέρεια. Πριν 2-3 ημέρες ενημέρωσα τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Αντωνόπουλο και μου είπε “θα το μεταφέρω, αλλά αμαρτίες προηγούμενων πληρώνω σήμερα εγώ, αλλά το έργο θα γίνει”. 
Ερωτηθείς για το πόσα χρόνια προσπαθούν να βρουν λύση ο κ. Μήλας λέει “τα τελευταία 5 χρόνια”. Τα δυο τελευταία χρόνια ο ίδιος έχει ενοχλήσει πολλές φορές τους αρμόδιους της Περιφέρειας στην Αιτωλοακαρνανία αλλά μέχρι σήμερα πήρε μόνο υποσχέσεις. 
Ο πρόεδρος φοβάται ότι το χειμώνα που έρχεται το ανάχωμα μπορεί να σπάσει και υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο να πλημμυρίσουν τα χωράφια αλλά εάν κατεβάσει πολύ νερό να φτάσει μέχρι το Σταθμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ VIDEO ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ