Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς: Κομματική πειθαρχία και στις ιδιωτικοποιήσεις


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση μετά την άρνηση της τρόικας να δεχθεί το αίτημα να περνούν οι αποκρατικοποιήσεις πρώτα από την βουλή. Μετά από αυτή την εξέλιξη κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της απογευματινής ψηφοφορίας καθώς αναμένονται διαρροές τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΔΗΜΑΡ. 
Στην ΝΔ, επισήμως, τονίζουν πως οι «γαλάζιοι» βουλευτές θα υπερψηφίσουν την τροπολογία, αλλά δεν βάζουν και το «χέρι τους στην φωτιά». Ωστόσο, η συμπεριφορά των βουλευτών και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι ένα....
πρώτο σημαντικό δείγμα για το τι θα επακολουθήσει στις δύο κρίσιμες ψηφοφορίες για τα μέτρα. 
Στο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες, σε συνεχείς συσκέψεις που έχουν, ζυγίζουν όλα τα δεδομένα για την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους Μ. Κεφαλογιάννη και Θ. Μπούρα οι οποίοι τον ενημερώνουν διαρκώς για το κλίμα που επικρατεί στο κόμμα ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών αλλά και για τα «γαλάζια μυστικά δείπνα» τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 


Ωστόσο, η εντολή που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρη ακόμα και στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις: «Όποιος δεν ψηφίσει διαγράφεται».  Ο Γραμματέας της ΝΔ σε τηλεοπτική του συνέντευξη τόνισε πως «πρόκειται ουσιαστικά για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».



Μέχρι τις 7 Νοεμβρίου τα μέτρα στην βουλή 



Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει το πολυνομοσχέδιο στη βουλή. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η Τετάρτη 7η Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει στη διάθεση της περίπου μία εβδομάδα για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων. 



Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν όλο αυτό διάστημα καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια, προκειμένου η ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά. Με εντολή του Πρωθυπουργού ο Γιάννης Βρούτσης πήγε στην Αγίου Κωνσταντίνου και προσπάθησε επί δύο ώρες να μεταπείσει τα στελέχη του Φώτη Κουβέλη χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. «Η διαπραγμάτευση είναι διαρκής» δήλωνε ο Υπουργός Εργασίας έξω από το Μαξίμου, ωστόσο, μετά την άρνηση της τρόικας τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά. 



Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, όπως και οι στενοί τους συνεργάτες, βρίσκονται συνεχώς σε ανοιχτή γραμμή και έχουν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες για να βρεθεί η χρυσή τομή. 



Στο Μαξίμου - εκτιμούν - επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας, έστω και την τελευταία στιγμή, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη σε όλες τις επαφές υπάρχει καλό κλίμα και διάθεση για την εξεύρεση λύσης. 



Από το Υπουργείο Εργασίας πέρασε αργά χθες το βράδυ και κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συζητήσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις με τον Γιάννη Βρούτση καθώς και σε αυτό το στρατόπεδο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από βουλευτές οι οποίοι έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Η Ιπποκράτους πριν από μερικές ημέρες είχε καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το οικογενειακό επίδομα και τις αποζημιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ