Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Στουρνάρα στη Βουλή. “Υπάρχουν κι άλλες λίστες μεγαλοκαταθετών σε γερμανικές τράπεζες”

«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν μία αποικία χρέους», τόνισε στην παρέμβασή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την αντίθεσή του στις αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ και λιμένων, με βαρύτατους υπαινιγμούς κατά της κυβέρνησης και του Γιάννη Στουρνάρα προσωπικά.

Αρχόμενος από την επιστολή Σόιμπλε, με την οποία εζητείτο η υπαγωγή του ΦΠΑ στον ειδικό λογαριασμό για το δημόσιο χρέος, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από το Γιάννη Στουρνάρα να κοινοποιήσει εγγράφως τη δική του απάντηση στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας – για να προχωρήσει, στη συνέχεια, σε καταγγελία της «διμερούς συμφωνίας», «άξονα της υποταγής», την........
«δημοσιονομική διακυβέρνηση της χώρας από την Γερμανία». «Έπεσαν οι μάσκες. Φάνηκε για ποιον λόγο ο κ. Σαμαράς πήγε στην κα Μέρκελ και γιατί την υποδέχθηκε εδώ στρώνοντας κόκκινα χαλιά, τη στιγμή που λίγες μέρες πριν υπήρχε σημαντική συνάντηση ανάμεσα στον Ολάντ και εκπροσώπους του ευρωπαϊκού Νότου. Διάλεξε στρατόπεδο ο κ. Σαμαράς. Αναρωτιέμαι, όμως, γιατί το κάνετε αυτό. Από αδυναμία, από φόβο, γιατί προφανώς η λίστα Λαγκάρντ που ξέχασε ο κος Βενιζέλος και έχασε ο κος Παπακωνσταντίνου, δεν είναι η μόνη λίστα μεγαλοκαταθετών. Υπάρχουν κι άλλες λίστες σε γερμανικές τράπεζες – όπως δείχνει και η μοναδική κατάθεση Χριστοφοράκου με τη λίστα της Ζήμενς.
Από φόβο, λοιπόν, φτιάχνετε τον άξονα υποταγής της διμερούς αυτής συμφωνίας και ανέχεστε να μετατρέπεται η χώρα μας σε προτεκτοράτο – γιατί δεν έχετε το ανάστημα να ορθώσετε υπερήφανα και αξιοπρεπώς μπροστά στην κα Μέρκελ», ανέφερε ο κος Τσίπρας. Τα παραπάνω συνδέονται και με τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς «η εξευτελιστική εκποίηση δημοσίων οργανισμών όπως ο ΟΠΑΠ και η Δωδώνη γίνεται μεταξύ άλλων, για να στερηθεί η επόμενη κυβέρνηση, που θα έρθει με την στήριξη του λαού, σημαντικά εργαλεία για την ανόρθωση της χώρας και της οικονομίας (…). Η κατάργηση του ελάχιστου εγγυημένου ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ, είναι ένα έγκλημα σε βάρος των υπόλοιπων γενεών. Δεν πουλάτε μόνον κερδοφόρους οργανισμούς, αλλά τα λιμάνια, την παραλιακή ζώνη και τους αιγιαλούς για 99 χρόνια, δίχως δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών – και αναρωτιέμαι αν θα το ψηφίσουν αυτό το άρθρο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ», ανέφερε ο κος Τσίπρας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το Γιάννη Στουρνάρα «φανατικό νεοφιλελεύθερο σχεδιαστή της τακτικής του καλού μαθητή, που αντί να ζητήσει πολιτική διαπραγμάτευση, όπως μια Σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό χρέος, προχώρησε σε συμφωνία υποταγής με την γερμανική κυβέρνηση». Για τον Ευ. Βενιζέλο, ο κος Τσίπρας τόνισε πως «έρχεται τώρα στην «επικίνδυνη και καταστροφική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ» την οποία κατήγγειλε» – ενώ για τον Φώτη Κουβέλη αναρωτήθηκε «εάν το όχι που είχε πει ενάντια στο δεύτερο Μνημόνιο έστελνε τη χώρα εκτός ευρώ». Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά και τις χθεσινές του δηλώσεις, είπε ότι αυτός είναι «ένας Πρωθυπουργός που δεν τολμά να έρθει στη Βουλή και να αντιπαρατεθεί με την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτός είναι που θα τολμήσει και θα σώσει τον ελληνικό λαό;», αναρωτήθηκε.
Απαντώντας, ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως «δεν είμαι φανατικός νεοφιλελεύθερος, αλλά εραστής του σκανδιναβικού μοντέλου, ρεαλιστής και όχι αιθεροβάμων». Σε σχέση με τις αξιώσεις του κου Σόιμπλε, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως υπάρχει σχετικά μια γερμανική εμμονή ετών. «Του απάντησα πως δεν το δεχόμαστε, ούτε εμείς, ούτε το ΔΝΤ. Δεν μπορούμε ωστόσο να του απαγορεύσουμε να στείλει τέτοιο έγγραφο σε μας», ανέφερε ο κος Στουρνάρας. Σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής ο κος Στουρνάρας απάντησε πως «δεν μπορούμε να καθορίσουμε εμείς την ατζέντα της ΕΕ».
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ