Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ακόμα μια φορά δεν συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση για την υγεία στην Αιτωλ/νία


Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Γραφείο: Λ. Δεληγιώργη 1 και πλ. Μπότσαρη
Τηλ: 26310-29266
Φαξ: 2631029266
mtriantaf67@gmail.com                                                                                      19/10/2012
Ακόμα μια φορά δεν συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση για την υγεία. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 15/10/ 2012 είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί επίκαιρη ερώτηση κατατεθείσα με αριθμό  411/9/10/2012 της βουλευτού  Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαρίας Τριανταφύλλου με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ....
Δημόσιας Υγείας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Η βουλευτής, μετά από αυτή την εξέλιξη δήλωσε: «Το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας επικαλείται φόρτο εργασίας και δεν έρχεται στο κοινοβούλιο να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις που αφορούν στο Υπουργείο που προΐσταται είναι κάτι συνηθισμένο. Έχουν υπάρξει αντιδράσεις γι’ αυτό το θέμα και από άλλα κόμματα, εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η υποβάθμιση του κοινοβουλίου διδάσκεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που μας έχει  «τιμήσει» με την παρουσία του στη Βουλή όχι πάνω από 2-3 φορές. Η υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου υπηρετείται με συνέπεια απ’ όλους  τους Υπουργούς της κυβέρνησης που προκρίνουν τη διαδικασία των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Να περνάνε δηλαδή νομοθετήματα χωρίς ουσιαστικό διάλογο, σε μία και μόνη συζήτηση.
Το ύψιστο αγαθό της υγείας δε φαίνεται να ενδιαφέρει τον Υπουργό Υγείας. Γιατί ενώ έχουν κατατεθεί πλήθος ερωτήσεων από πάρα πολλούς βουλευτές για ανάλογα θέματα ο Υπουργός επανειλημμένως απουσιάζει από συνεδριάσεις, όπου χρειάζεται να δώσει απαντήσεις γι’ αυτά.
Όμως το Υπουργείο Υγείας κάνει καλά τη δουλειά του όταν χωρίζει τους ασθενείς σε πατρίκιους και πληβείους, όταν βάζει τα φάρμακα σε «διαλογέα» και τα πρώτης ποιότητας, τα ακριβά φάρμακα, απευθύνονται σ’ όσους μπορούν να τα πληρώσουν, ενώ τα φθηνά είναι για τους πληβείους και τους φτωχούς.
Το Υπουργείο Υγείας κάνει καλά τη δουλειά του όταν αποφασίζει να κάνει συγχωνεύσεις νοσοκομείων, άκριτα, ανορθολογικά και βέβαια όχι με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού αλλά τις επιταγές της Τρόικα. Οι ασθενείς θα πρέπει να μετακινηθούν για να θεραπευτούν  και οι μετακινήσεις κοστίζουν κύριε Υπουργέ. Τα ασθενοφόρα και οι οδηγοί τους δεν επαρκούν.
Το Υπουργείο κάνει καλά τη δουλειά του όταν σφαγιάζει τις εφημερίες γιατρών και νοσηλευτών, όταν κόβει τους μισθούς τους, όταν δεν τους πληρώνει τα δεδουλευμένα, όταν σε ήδη δύσκολες συνθήκες εργασίας των υγειονομικών ζητάει πρόσθετη υπερεντατικοποίηση. Με τόση ένταση και κόπωση που προστίθεται στη εργασία των γιατρών και των νοσηλευτών είναι υπαρκτοί οι κίνδυνοι για την ασφάλεια ακόμα και τη ζωή των ασθενών. Οι κίνδυνοι αυτοί αποσοβούνται χάρη στην υπερπροσπάθεια όσων εργάζονται στα νοσοκομεία.
Η κυβέρνηση σπεύδει να συναντά την Τρόικα και την Α. Μέρκελ, να συνδιαλέγεται μαζί τους και δε νοιάζεται για το ολοκαύτωμα που συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία. Λεφτά για την Τρόικα, το ΔΝΤ και όχι για την υγεία.
Η κυβέρνηση επίσης σπεύδει να απαντά και μάλιστα την ίδια ημέρα σε ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ερώτηση που αφορούσε στην καταγραφή παιδιών μεταναστών σε παιδικούς σταθμούς. Αλήθεια τι επιλύει αυτή η ερώτηση, ποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και χρήζει τέτοιας σπουδής;

Στη δική μου περίπτωση, εκτός των άλλων ειδοποιήθηκα για το γεγονός ότι δε θα παραστεί  στη βουλή ο Υπουργός Υγείας για να απαντήσει στην ερώτηση που είχα υποβάλλει, μόλις αργά το Μεσημέρι της Δευτέρας. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ