Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Εγκύκλιος – βόμβα μειώνει το χρόνο που θα δίνουν το επίδομα ανεργίας από το 2013! Καλά, αυτοί δεν μας έλεγαν ότι τον διπλασιάσουν στα δυο χρόνια;

Μειώνεται, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η διάρκεια καταβολής των επιδομάτων ανεργίας από την 1η-1-2013, με εγκύκλιο-βόμβα του ΟΑΕΔ.
Από τη νέα χρονιά, η διάρκεια καταβολής του επιδόματας θα είναι ανάλογη με τους μήνες ή τις μέρες όπου επιδοτήθηκε ένας άνεργος κατά το παρελθόν, με όριο τις 450 ημέρες επιδότησης μέσα στο διάστημα από 1η-1-2009 μέχρι 1η-1-2013. Η αλλαγή αυτή περιλαμβάνεται στον νόμο 3986/2011 και ενεργοποιήθηκε χθες από τον ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η βασική αλλαγή είναι ότι ενώ μέχρι σήμερα ένας άνεργος δικαιούται για 300 ημέρες ή 12 μήνες το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ, τώρα θα πάρει ολόκληρο το επίδομα μόνο εάν δεν...... είχε αναμείνει άνεργος. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ληφθεί υπόψη ο χρόνος που επιδοτήθηκε από την 1η-1-2009 και αυτός ο χρόνος θα αφαιρεθεί από τις 450 ημέρες επιδότησης.
Έτσι, αν ένας εργαζόμενος έμεινε άνεργος το 2010 και επιδοτήθηκε για 200 ημέρες, τώρα αν τύχει να ξανακάνει αίτηση στον ΟΑΕΔ δε θα πάρει επίδομα για 300 ημέρες, αλλά για 250. Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη του νόμου από 1η-1-2013, τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450.
Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 450 ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 450. Από 1η-1-2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην 4ετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.
Η εγκύκλιος και ο ίδιος ο νόμος είναι, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ίσως από τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ, καθώς δεν είναι μόνο ότι στην ουσία κόβονται επιδόματα ανεργίας, αλλά επίσης ψαλιδίζονται από φέτος και τα δώρα, καθώς αλλάζει ο τρόπος που θα υπολογίζονται, και μάλιστα αναδρομικά από 1η-7-2012.
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ