Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για κάθε είδους χρέη προς το Δημόσιο

Με κάθε τρόπο σκοπεύει να εισπράττει τα ποσά των οφειλών το Δημόσιο και σε αυτό το πλαίσιο προχωρούν οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων. 
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το νόμο και τις εντολές που έχουν λάβει οι ΔΟΥ, θα παρακρατείται το 25% των αποδοχών για οφειλές άνω των 300 ευρώ, που αφορούν κάθε είδους φόρο, τέλη, εισφορές, ακόμη και κλήσεις της Τροχαίας.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών ή συντάξεων ή .... άλλου βοηθήματος, εφόσον το ποσό αυτό μετά την αφαίρεση των υποχρεωτικών εισφορών είναι μέχρι 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Αν ο μισθός υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών και επιτρέπεται η κατάσχεση του 25% αυτών, αρκεί το ποσό που απομένει στο φορολογούμενο να μην είναι κάτω από 1.000 ευρώ.
Πέραν των κατασχέσεων αποδοχών, η εφορία προχωρά και σε άνοιγμα τραπεζικών καταθετικών λογαριασμών, από όπου θα κατάσχονται ποσά από φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ