Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Το πήρε πάνω του ο Πρωθυπουργός και οδηγούμαστε στα μέτρα


Το πήρε πάνω του ο Πρωθυπουργός και οδηγούμαστε στα μέτρα
Σε κλίμα …συναντίληψης ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων Φώτη Κουβέλη και Ευάγγελο Βενιζέλο με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο ΜέγαροΜαξίμου.
Η σύσκεψη διήρκεσε τουλάχιστον δύο ώρες και φαίνεται, ότι μετά από αυτήν θα υπάρξει τελικά οριστικοποίηση των μέτρων για να βρεθούν τα 11,5 δισ. που απαιτούν οι δανειστές μας. «Θα υπάρξει από τη μεριά της κυβέρνησης συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ». Η «συναντίληψη» ωστόσο δεν σημαίνει και κοινή αποδοχή. Μπορεί στις δηλώσεις του ο Φώτης Κουβέλης να ήταν πιο συναινετικός, ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε μέσω των δηλώσεών του την απροθυμία του, να ληφθούν μέτρα περικοπών, ωστόσο θα το δεχτεί αφού επικεφαλής του κυβερνητικού σχηματισμού είναι η ΝΔ και στην ουσία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παίρνει τον ρόλο του …
Πόντιου Πιλάτου.
«Ως πρωθυπουργός έχω το καθήκον και την ευθύνη για την εισήγηση» είπε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνισαν, ότι εάν δεν λαμβανόταν αυτή την απόφαση η χώρα μας θα έμπαινε στην απομόνωση. Σημείωσαν επίσης, ότι κύριοι στόχοι παραμένουν η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Κυβερνητικά στελέχη υποστήριξαν αμέσως μετά τη σύσκεψη, πως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σαφής και αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τους κ.κ. Μπαρόζο, Ρομπέι αλλά και τους εκπροσώπους των δανειστών. «Ο πρωθυπουργός προτίμησε να πάρει αυτή την απόφαση με τις θετικές συνέπειες παρά να εξελιχθεί η υπόθεση αυτή αρνητικά, γεγονός που θα αποτελούσε τραγική εξέλιξη για τη χώρα μας» ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη. «Το πακέτο μέτρων θα ανακοινωθεί ολόκληρο»δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο Γιάννης Στουρνάρας πρόσθεσε ότι θα διαπραγματευθεί με την τρόικα το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι κοινωνικά δίκαια. 
«Συζητήσαμε μόνο για κεφάλαια και όχι για συγκεκριμένους αριθμούς. Εκείνο που αποτελεί κοινή επιλογή μας είναι ότι δεν θα προχωρήσουμε σε μέτρα που θα επιβαρύνουν αυτή την κοινωνία» υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου και συνέχισε: «η πρόταση της κυβέρνησης σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει υποστολή της προσπάθειας που γίνεται για χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Η προγραμματική μας συμφωνία των τριών πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση παραμένει στο ακέραιο».Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου και κατευθύνθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, απ’ όπου και παραχώρησε δηλώσεις, προκαλώντας αίσθηση ειδικά όταν ανέφερε, πως κάποιοι κύκλοι ευθύνονται που η Τρόικα πήρε το μήνυμα πως η Κυβέρνηση θέλει να πάρει τα μέτρα, αλλά τα δύο μικρότερα κόμματα που την στηρίζουν αντιδρούν.
«Ήδη έγινα στόχος προσωπικών επιθέσεων από κάποιους κύκλους που συνηθίζουν να λένε βλακείες. Είναι ανιστόρητοι και χυδαίοι.  Η χώρα βρίσκεται μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ γιατί κάποιοι εργαστήκαμε και την κρατήσαμε μέσα στο ευρώ» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Θέση μας είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τον τετραετή βίο της γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση για τη χώρα. Είμαι αναγκασμένος να δεχθώ την εκτίμηση του πρωθυπουργού για τα μέτρα και περιμένω τα αποτελέσματα. Δεν θα κάνουμε εμείς αυτό που έκανε η ΝΔ απέναντι στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν θα οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές όπως την οδήγησε από το Νοέμβριο του 2011 η ΝΔ. Εμείς θα τιμήσουμε τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, εξήγησε ότι ζήτησε στο πακέτο της επόμενης διετίας να μην περιλαμβάνονται μέτρα άδικα, προδήλως οριζόντια ή δημοσιονομικώς ατελέσφορα.
 Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ