Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η επιλεκτική χρεοκοπία επί τάπητος

Και οι εμπράγματες εξασφαλίσεις
Η υποβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης στη βαθμίδα της επιλεκτικής χρεοκοπίας και η παροχή εμπράγματων εξασφαλίσεων βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους, για τη χορήγηση νέου πακέτου βοήθειας.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναινέσει η Ελλάδα σε ένα σχέδιο συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών, γεγονός που θα οδηγήσει σε «επιλεκτική χρεοκοπία», εάν έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων, αλλά και του τραπεζικού συστήματος. Αυτό το τελευταίο είναι κρίσιμο, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει απειλήσει ότι σε περίπτωση επιλεκτικής χρεοκοπίας δεν θα αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για την παροχή ρευστότητας. Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε έτοιμος να αποδεχθεί..........

την παροχή εμπράγματων εξασφαλίσεων, εάν πρόκειται να διασφαλίσει ως αντάλλαγμα χαμηλό επιτόκιο και μεγαλύτερη διάρκεια δανεισμού.
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μίλησε με σκληρή γλώσσα για την αναποφασιστικότητα που επιδεικνύει η Ευρωζώνη στην αντιμετώπιση της κρίσης και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει νέο γύρο επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες, εν όψει των τελικών αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ