Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ

Σειρά ελέγχων σε καταστήματα πώλησης τροφίμων, σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα εστίασης και αναψυχής, σε επιχειρήσεις εμπορίας χαρτικών και απορρυπαντικών και σε πρατήρια υγρών καυσίμων της Αχαΐας διενήργησαν από τις 7 έως τις 20 Ιουλίου ελεγκτικά κλιμάκια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με βάση τον ετήσιο προγραμματισμό ελέγχων που έχει καταρτισθεί από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

«Οι έλεγχοι εστίασαν στην ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων, στην τήρηση των αγορανομικών διατάξεων και εν γένει όλων των διατάξεων προστασίας του καταναλωτικού κοινού. Έχουμε πει, και το επαναλαμβάνουμε, ότι πρόθεση μας δεν είναι να μοιράσουμε πρόστιμα αλλά να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των καταναλωτών και την ισοτιμία ανταγωνισμού στην αγορά», ανέφερε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Συνολικά ελέγχθηκαν περισσότερες από 35 επιχειρήσεις, είτε με την μορφή εκτάκτων ελέγχων, είτε ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών. Σε δυο περιπτώσεις καταστημάτων εστίασης και μια περίπτωση οπωροπωλείου...............
 δεσμεύτηκαν ποσότητες λευκού και κόκκινου κρασιού ενώ προβλήματα ανέκυψαν και σε ορισμένα κρεοπωλεία όπου δεσμεύτηκαν ποσότητες κρέατος. Σε πολλές άλλες περιπτώσεις ελήφθησαν δείγματα οινοπνευματωδών ποτών ώστε να ελεγχθεί η ποιότητα τους ύστερα από εργαστηριακή εξέταση από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Στις περιπτώσεις των πρατηρίων υγρών καυσίμων οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στους μηχανισμούς των αντλιών. Σε όλες τις περιπτώσεις των ελέγχων δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ
Έλεγχοι έγιναν και σε αρτοποιεία που ανήκουν στο δυναμικό των Συλλόγων Αρτοποιών Πάτρας και Αιγίου. Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενημέρωσε σχετικά τις διοικήσεις των δυο Συλλόγων για ελλείψεις που παρατηρούνται στην τήρηση της αγορανομικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι δεν τηρείται χωριστά κατά κατηγορία, τύπο ή είδος άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων πινακίδα στην οποία να αναγράφεται ο τύπος ή το είδος του ψωμιού κ.λπ. με το βάρος και την τιμή. Επίσης, τα είδη του άρτου δεν είναι συσκευασμένα σε χαρτοσακούλες από καθαρή χαρτομάζα στις οποίες πρέπει να αναγράφονται οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενδείξεις.

Μάλιστα, για την τήρηση αυτών των όρων έχει επιμείνει ιδιαίτερα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αρτοποιητικών Μονάδων, με έγγραφο του που είχε σταλεί στις Υπηρεσίες της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας.
Να σημειωθεί ότι στα αρτοποιεία που ελέγχθηκαν σε επεβλήθησαν πρόστιμα αλλά έγιναν αυστηρές συστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ