Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας

Με 2.587 άτομα θα ενισχυθούν η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Πυροσβετστική, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, "το πράοινο φως για 2.587 προσλήψεις στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα άναψε η αρμόδια τριμελής επιτροπή του Υπουργικού Συμβουλίου.
Στο αμέσως προσεχές διάστημα οι εν λόγω φορείς αναμένεται να προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών προκήρυξεων.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να προσληφθούν 1.200 άτομα ως ειδικοί φρουροί πενταετούς θητείας στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ 750 συνολικά είναι οι θέσεις που εγκρίθηκαν για τη Σχολή Πυροσβεστών και 50 για την Πυροσβεστική Ακαδημία.
Σε ό,τι αφορά το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, εγκρίθηκε η πρόσληψη 587 ατόμων, εκ των οποίων 300 θα είναι δόκιμοι λιμενοφύλακες, 181 δόκιμοι αξιωματικοί, 60 δόκιμοι σημαιοφόροι, 40 ανθυποπλοίαρχοι τεχνικοί, ενώ πέντε θα προσληφθούν ως ανθυποπλοίαρχοι οικονομικών και ένας ως ανθυποπλοίαρχος ιατρός. Για όλες τις θέσεις προβλέπεται πως η πρόσληψη του νέου προσωπικού θα ολοκληρωθεί μετά τις 31/12/2011.
Στο Λιμενικό Σώμα έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες προετοιμασίας των προκηρύξεων θα είναι χωριστές για κάθε ειδικότητα και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σύντομα η έκ δοσή τους, ώστε εντός του καλοκαιριού να υποβληθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για την κάλυψη των θέσεων.
Μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθεί και η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων στην Πυροσβεστική, η οποία θα περιγράφει τη διαδικασία πρόσληψης.
Η προκήρυξη για την πρόσληψη των 1.200 ειδικών φρουρών αναμένεται να εκδοθεί άμεσα, ώστε να πληρωθούν σύντομα οι κενές οργανικές θέσεις. Δικαίωμα συμμετοχής οτον διαγωνισμό θα έχουν έλληνες πολίτες, άνδρες και γυναίκες, που έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:..............
-Είναι απόφοιτοι λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού.
-Δεν έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των υποψηφίων, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης.
-Εχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τη σωματική ικανότητα των υποψηφίων δοκίμων αστυφυλάκων και δεν φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) στο σώμα τους.
-Εχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.
-Εχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. χωρίς υποδήματα.
-Εχουν υπακοή στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Οι ειδικοί φρουροί αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο προσλαμβάνεται με σχέση δημοσίου δικαίου επί πενταετή θητεία. Μετά τη συμπλήρωση πενταετούς θητείας, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος βασικής εκπαίδευσης, μπορούν να παραμείνουν μόνιμα στο Σώμα, ύστερα από αίτησή τους και εφόσον κριθούν ικανοί από τα αρμόδια συμβούλια, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 303 2003 (Φ.Ε.Κ. Α 257)."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ