Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα, με τους Περιφερειάρχες και τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                             Πάτρα, 1 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Μέρα ορόσημο» χαρακτήρισε την σημερινή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας καθώς για πρώτη φορά μεταβιβάζονται στην Αυτοδιοίκηση αποφασιστικές αρμοδιότητες που σχετίζονται με την διαχείριση του ΕΣΠΑ, την ανάπτυξη και τις υποδομές.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι όλοι οι Περιφερειάρχες της χώρας και οι Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που αρμοδιότητες τέτοιου εύρους και σπουδαιότητας φεύγουν από την δικαιοδοσία του κράτους και εκχωρούνται στην Αυτοδιοίκηση και αυτό φυσικά επιμερίζει επιπλέον ευθύνες προς όλους μας αλλά και επιπλέον εφόδια ώστε με συντονισμένο βηματισμό να προχωρήσουμε σε πολιτικές που θα δημιουργήσουν ευκαιρίες και προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα και θα τονώσουν την ανάπτυξη».

Ο κ. Κατσιφάρας χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «ένθερμο υποστηρικτή του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας και σημαντικό συμπαραστάτη» και πρόσθεσε ότι «η ανάπτυξη της ελληνικής Περιφέρειας είναι απάντηση στην κρίση και χρυσή ευκαιρία. Αν το πολιτικό σύστημα το συνειδητοποιήσει τότε η κρίση θα αντιμετωπιστεί ευκολότερα».

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους..... Περιφερειάρχες υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «είστε θεμελιωτές μιας μεγάλης μεταρρύθμισης, που θέλει να φέρει την εξουσία, την Πολιτεία κοντά στον πολίτη, δίπλα στον πολίτη, για να αντιμετωπίσει πραγματικά τις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα σε όλους τους τομείς. Είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση του ελληνικού κράτους, που σημαίνει ένα επιτελικό κράτος, αλλά και ένα δημιουργικό έργο της Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης».

Και ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Σήμερα, είστε εδώ γιατί κάνουμε μια μεγάλη πράξη μεταφοράς αρμοδιοτήτων, δείχνοντας τη βούλησή μας προς την κατεύθυνση της αποκέντρωσης, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για το ΕΣΠΑ, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Και αυτό, έχοντας κατά νου τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, τις δύσκολες στιγμές για τον πολίτη, τις δύσκολες στιγμές για την οικονομία, διότι εγώ θεωρώ και θεωρούμε και ως Κυβέρνηση, ότι η Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Και η μεταφορά αυτών των προγραμμάτων στην Αυτοδιοίκηση, ακριβώς εκεί στοχεύει: σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, στη διαμόρφωση της ταυτότητας κάθε Περιφέρειας, στη στήριξη της εργασίας, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην ανάδειξη της Περιφέρειας, κάθε Περιφέρειας, που μπορεί να είναι μοχλός ανάταξης, ανάπτυξης και προοπτικής για όλους τους Έλληνες».

Νωρίτερα οι Περιφερειάρχες είχαν την πρώτη συνάντηση τους με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, με τον οποίο συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν στο τεχνικό μέρος της μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων, στα οικονομικά των αιρετών Περιφερειών αλλά και στον στόχο της ταχύτερης και μεγαλύτερης απορροφητικότητας πόρων του ΕΣΠΑ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ