Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Υπό κοινή Διοίκηση τα Γενικά Nοσοκομεία Αγρινίου - Μεσολογγίου

Υπό κοινή Διοίκηση τα Γενικά Nοσοκομεία 
Αγρινίου - Μεσολογγίου
Ενοποιούνται και κλινικές
 Πηγή:Newsit
13 νοσοκομεία λιγότερα και μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού περιλαμβάνει το Σχέδιο Αναδιάταξης του ΕΣΥ που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ θα γίνει σε δυο φάσεις: η πρώτη φάση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2011 και περιλαμβάνει 330 κλινών και 550 εργαστηρίων. Η δεύτερη θα έρθει τον Ιανουάριο του 2012 με την αξιολόγηση του προσωπικού και την ενοποίηση τεχνικών, διοικητικών, ξενοδοχειακών κ.α. υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Προτείνεται επίσης να κλείσουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία Αττικής («Δαφνί»), Πέτρας Ολύμπου, Θεσσαλονίκης, Κερκύρας, Τρίπολης και Χανίων.

Το σχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα....... τεθεί σε 15ημερη δημόσια συζήτηση, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενημερωθεί και η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Η υπουργική απόφαση αναμένεται στις 20 Ιουλίου και από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία των συνενώσεων.

Η πρόταση του υπουργείου προβλέπει μείωση του αριθμού των Διοικητικών Συμβουλίων από 133 σε 83 και των διοικητών σε 78, ενώ δημιουργούνται 23 νέες θέσεις αναπληρωτών διοικητών για τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία. Το σύνολο των Διοικητών και των Αναπληρωτών Διοικητών ανέρχεται σε 145 αντί 175 (συν δύο Γενικοί Διευθυντές) που είναι σήμερα.

Σήμερα, οι κλίνες που λειτουργούν στο ΕΣΥ είναι περίπου 35.000 (46.000 είναι οι οργανικές), το σύνολο των νοσηλευθέντων το 2010 υπερέβη τα 2 εκατομμύρια, η Μέση Διάρκεια Νοσηλείας (ΜΔΝ) προσεγγίζει τις 4 ημέρες και η κάλυψη πλησιάζει το 70%. Οι κλινικές και λοιπές μονάδες είναι περίπου 2.000 στα 131 Νοσοκομεία (με σημαντικά όμως προβλήματα στην ουσιαστική ύπαρξή τους), συνεπώς οι κλίνες ανά κλινική είναι 17 - 18, πολύ λιγότερες από τη σύσταση σχετικού νόμου για 25 κλίνες.

Στόχος είναι οι κλινικές κατά μέσο όρο να πλησιάζουν τις 25 κλίνες, συνεπώς να μειωθούν 10 - 15% (1.700 και κάτω) χωρίς να δημιουργούνται υπερμεγέθεις κλινικές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ