Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Νέα προσφυγή στο ΣτΕ για το Εφετείο Αγρινίου

Μετά τον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, ζητώντας και αυτός με τη σειρά του την ακύρωση του προεδρικού διατάγματος για την ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με έδρα το Αγρίνιο.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών υποστηρίζει ότι το Π.Δ. 27/2011 που προβλέπει την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο, εκτός του ότι αντίκειται στη συνταγματική αρχή της ορθολογικής οργάνωσης της Δικαιοσύνης, θα επιδεινώσει παράλληλα και τις συνθήκες λειτουργίας της Δικαιοσύνης και της άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος.

Ακόμη, ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει υλοποιηθεί, όπως προβλέπεται, ευρύτερος εθνικός ή έστω ευρύτερος περιφερειακός σχεδιασμός λειτουργίας των δικαστηρίων.

Επίσης, τονίζουν οι δικηγόροι των Πατρών ότι δεν αναζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις, αλλά υπάρχει επιπλέον και έλλειψη ορθής εκτίμησης των στοιχείων που αφορούν στη γεωγραφική και ποσοτική κατανομή των υποθέσεων που θα υπαχθούν στο νέο Εφετείο Αγρινίου.
  http://www.zougla.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ