Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΤΟ "ΟΥΣΤ" ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ

Ο Δήμος του Αγρινίου σήμερα το μεσημέρι, και όχι μόνο η πόλη του Αγρινίου, όπως ανεπιτυχώς ανέφερε δις ο Δήμαρχος Αγρινίου (Μήπως κάνω λάθος), υποδέχθηκε την φλόγα των special Olympics. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πλατείας, ενώ παραδίπλα παρέμεινε το πανό και το «τραπεζάκι – γραμματεία» της κίνησης των «Αγανακτισμένων» του Αγρινίου για να θυμίζει με την χαρακτηριστική «ακαλαισθησία» του (σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό της αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Ντίνας Κατσαρή) σε όλους όσους παραβρέθηκαν, ότι τα πράγματα σε αυτή τη χώρα δεν είναι ούτε καθαρά, ούτε όμορφα. Αυτό που πραγματικά ήταν ενοχλητικό για την υψηλών προδιαγραφών αισθητική της Δημοτικής Αρχής, ήταν τα πλαστικοποιημένα καρτελάκια με τα ελικόπτερα και τα «ΟΥΣΤ», καθώς επίσης και το πανό που έγραφε «ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ! ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.»
Είναι να απορεί κανείς με αυτή τη λογική.
Εξ όσων γνωρίζω κανείς από όλους εμάς που από τις 25 Μαΐου του 2011 κατεβήκαμε στις πλατείες της χώρας και της πόλης του Αγρινίου δεν κατεβήκαμε για να αναβαθμίσουμε αισθητικά το δημόσιο χώρο. Εδώ ολόκληρη Δημοτική αρχή, η οποία προς τούτο διαθέτει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και δεν το έχει ακόμα καταφέρει… Ποια απαίτηση εγείρει, μεταξύ τυρού και αχλαδιού και πρέπει να την υλοποιήσουμε εμείς; Αλήθεια πάνε καλά; Σ’ αυτή την πόλη κατοικούν ή ήρθανε από αλλού;
Πως είναι δυνατόν μία κυβέρνηση και κατ’ επέκταση μια τοπική αυτοδιοίκηση που έχουν εξαλείψει από την ελληνική φράσεις και έννοιες όπως, «κοινωνική πρόνοια» και «κοινωνικές δομές» να θεωρούν ότι κάνουν το καθήκον τους απέναντι στα Άτομα ΜΕ Αναπηρία, στήνοντας και οργανώνοντας φιέστες της πλάκας.
Παγκόσμια και τοπικά πανηγυράκια δηλαδή σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα και τους πολίτες της, ειδικά για τα ΑΜΕΑ, όπου μερικοί κρατικοί και δημοτικοί υπάλληλοι, μια δεκάδα εταιρείες, μια φιλαρμονική, ένα ψιλόβροχο, δυο-τρεις κυβερνητικοί παράγοντες και άλλοι τόσοι αντιδήμαρχοι, ένας δήμαρχος σήμερα κι ένας φερόμενος ως πρωθυπουργός μεθαύριο μαζεύονται για να στηρίξουν μια τελετή στην οποία προσέρχονται κάνοντας αγγαρεία και από την οποία απουσιάζει ακόμα και η ισχνή μειοψηφία της τοπικής κοινωνίας.
Απορία:
Αλήθεια γιατί κανένας δεν σκέφτηκε στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης του Δήμου (όπως την προηγούμενη εβδομάδα με τα φερόμενα και περιφερόμενα ως......... κυβερνητικά στελέχη) να γίνει η υποδοχή της φλόγας των special Olympics στο Αρχαίο Θέατρο της Στράτου; Μήπως εκεί δεν είναι Αγρίνιο; Έτσι ίσως να μην αναγκάζονταν να θέσει και η κ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ζητήματα αισθητικής της «Αγανάκτησης» ούτε θα υποβαθμιζόταν η λαμπρότητα του Δήμου και της τελετής από τα «ΟΥΣΤ» που ήταν κρεμασμένα στα μανταλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ