Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ Ε.Ο.Κ. – Ε.Ε. : ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Δημήτρης Δεσύλλας
Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας
   Βαρύτατες είναι οι συνέπειες από την 30χρονη παραμονή στην ΕΕ και την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ : Τεράστια μείωση παραγωγής σε βασικά, δυναμικά αγροτικά προϊόντα (καπνός, βαμβάκι, ζάχαρη, κορινθιακή σταφίδα, βιομηχανική ντομάτα, καλαμπόκι, σιτηρά, κτηνοτροφία κ.α.). Μετατροπή της χώρας από εξαγωγέα (πριν την ένταξη στην ΕΟΚ το 1981) σε εισαγωγέα αγροτικών προϊόντων, με το αγροτικό εμπορικό έλλειμμα να φτάνει τα 3,5 – 4 δις. Ευρώ το χρόνο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το σύνολο των «αγροτικών» επιδοτήσεων της ΕΕ που, κατά 80%, πηγαίνουν σε βιομήχανους και μεγαλοαγρότες. Μαζικό ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς που επιδεινώνει την ανεργία στις πόλεις, με το ποσοστό του αγροτικού πληθυσμού να έχει μειωθεί από 25% σε 10%. Συγκέντρωση του 50% της αγροτικής γης και παραγωγής στα χέρια μιας μειοψηφίας (6%) μεγαλοαγροτών – καπιταλιστών. Πλήρης κατάργηση του αγροτικού «κράτους πρόνοιας» και πλήρης παράδοση των φτωχομεσαίων αγροτών και του ιδρώτα τους στις ληστρικές «δυνάμεις της αγοράς» με τριπλή συνέπεια, την εκρηκτική διόγκωση του κόστους παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές στον καταχρεωμένο στην ΑΤΕ αγρότη, τις πανάκριβες τιμές και τα νοθευμένα προϊόντα στον εργαζόμενο καταναλωτή της πόλης. Διατροφή «δυο ταχυτήτων» (πανάκριβα βιολογικά προϊόντα για τους έχοντες, πιο φτηνά – μεταλλαγμένα για τους εργαζόμενους, τους μη έχοντες).
   Όλα αυτά θα χειροτερέψουν ποιοτικά: Με το «Μνημόνιο Διαρκείας» και το.............. βαθιά αντιλαϊκό «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015». Με το ξεπούλημα της ΑΤΕ και των θυγατρικών της αγροτικών βιομηχανιών (ΔΩΔΩΝΗ – γάλα, ΕΛΒΙΖ – ζωοτροφές, ΣΕΚΑΠ – τσιγάρα, 3 βιομηχανίες ζάχαρης κ.α.) Με το «Μητρώο Αγροτών», τον «Καλλικράτη», και την μετατροπή των Συνεταιρισμών σε ΑΕ μεγαλοαγροτών. Με το κανιβαλικό «σύμφωνο για το Ευρώ». Με τη νέα, πολύ πιο αντιδραστική αναθεώρηση της ΚΑΠ της ΕΕ για το διάστημα 2013-2020.
   Η μοναδική ελπίδα βρίσκεται στους ενωτικούς και νικηφόρους αγώνες στα χέρια των ίδιων των φτωχομεσαίων αγροτών, μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Με Επιτροπές Αγώνα, με κοινή δράση της Αριστεράς μέσα στο μαζικό κίνημα, με συνολικό ανατρεπτικό πολιτικό περιεχόμενο, αντί-ΕΕ, αντικυβερνητικό, αντικαπιταλιστικό.

  Νέα Ιωνία 8/6/2011                                                          
  «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ