Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Έκτακτη εισφορά και «πόθεν έσχες»

Γράφει ο Νικόλαος Σ. Σιάμος
 Οι πολιτικοί απατεώνες του ΠΑΣΟΚ, σκαρφίστηκαν άλλο ένα, εξόχως σοσιαλιστικό, μέτρο, για να εκπληρώσουν τους στόχους του «μνημονίου»: Την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Το οποίο σημαίνει ότι θα ξαναπληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Διότι είναι οι μόνοι οπού φορολογούνται στην «πηγή» και δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα. Αντιθέτως, οι κατ’ επάγγελμα φοροκλέπτες (μεγαλογιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.), οι οποίοι δηλώνουν κάτω από 6.000 ευρώ το χρόνο, θα τη γλιτώσουν και πάλι.

Προσωπικώς, είμαι ευγνώμων απέναντι στους ανθυπάτους της «τρόικας» και του ΔΝΤ, διότι μου έλυσαν την απορία, όσον αφορά τους ιδιοκτήτες των βιλών, οπού ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια πέριξ των μεγάλων πόλεων. Όπως και για τους θαμώνες των «σαλέ» στην Ελβετία, στο Σαιν Μόριτζ, στην Αράχοβα και των «μεζονετών» στη Μύκονο. Τώρα είμαι βέβαιος ότι οι βίλες ανήκουν σε μισθωτούς και σε συνταξιούχους. Στα δεύτερα συχνάζουν άνεργοι, συμβασιούχοι, οικοδόμοι, πωλήτριες, και διακινητές έτοιμου φαγητού…  

Για να μην μένει, όμως, αμφιβολία ως προς τα σοσιαλιστικά τους ιδεώδη, και προκειμένου να ολοκληρωθεί το έγκλημα, «το παιδί της αλλαγής» και η παρέα του (συναινούντων, του ασφυκτικώς πιεζόμενου Σαμαρά και του «όπου φυσάει ο άνεμος» Καρατζαφέρη) κατήργησαν και το «πόθεν έσχες». Έτσι ώστε, όλοι αυτοί οι οποίοι μετά τη χρεοκοπία είχαν βγάλει τα κλεμμένα στο εξωτερικό (ευυπόληπτοι βιομήχανοι, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, σωματέμποροι, δουλέμποροι, έμποροι ναρκωτικών), να μην είναι πλέον.......... υποχρεωμένοι να αποδεικνύουν το «πόθεν», για όλες τις επενδύσεις τους σε κατοικίες.

Και η μάζα, η οποία χειροκροτούσε τον πρόεδρο της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» και ψήφιζε τον υποσχόμενο να μετατρέψει την Ελλάδα σε «Δανία του Νότου», Γιωργάκη, ισχυρίζεται ότι… εξαπατήθηκε.
Όχι! Ήξερε και ποιους ψήφιζε και τι ψήφιζε. Κι αν δεν ήξερε έπρεπε ν’ ακούσει εκείνους οπού ήξεραν και προσπαθούσαν να της ανοίξουν τα μάτια. Αλλά τους λοιδορούσε. Κι έτρεχε, ασθμαίνουσα, στις πλατείες και χοροπηδούσε ως πίθηκος όταν οι σοσιαλ(η)στές τους βομβάρδιζαν με καταφανή ψεύδη.
Ας υποστεί, τώρα, τις συνέπειες της ανευθυνότητάς της. Στις δημοκρατίες, έστω και στις ψευδώνυμες όπως η ελληνική, έχουν ευθύνες και εκείνοι οπού τους εκλέγουν. Όχι μόνον οι άρχοντες._
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ