Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Πραγματοποίηθηκε ανοιχτή συζήτηση του Συνδέσμου Εργοληπτών για τις Καθυστερήσεις πληρωμών δημ. έργων

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Πλ. Ειρήνης  &  Δημητρακάκη 2,       Αγρίνιο  25/01/2011
        Τ.Κ. 30100 – ΑΓΡΙΝΙΟ
ΤΗΛ: 2641029075 - FAX: 2641047960     Αρ. Πρωτ :  475 / 2011      
             www.sedeag.gr  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αγρινίου διοργάνωσε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011  ΑΝΟΙΧΤΗ  ΣΥΖΗΤΗΣΗ, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, με θέματα:
·         Καθυστερήσεις πληρωμών εγκεκριμένων πιστοποιήσεων από φορείς του Δημοσίου – Ο.Τ.Α. και τρόποι αντιμετώπισης τους (οχλήσεις για τοκοφορία λογ-σμών, διαταγές πληρωμής , διάλυση συμβάσεων κλπ),
·         Ενημέρωση για το «κυοφορούμενο» νέο θεσμικό πλαίσιο Δημοσίων Έργων,
με εισηγητή το κ. Ιωάννη Γαλενιανό, Δικηγόρο και Νομικό Σύμβουλο της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.
Τη συζήτηση παρακολούθησε πλήθος συναδέλφων Μηχανικών Εργοληπτών, αλλά και Μηχανικών Τεχνικών Υπηρεσιών του Νομού μας, αποδεικνύοντας εμπράκτως το μεγάλο ενδιαφέρον και την αγωνία για το παρόν και το μέλλον του κλάδου και των Δημοσίων Έργων, εν γένει.  
Ο εισηγητής ανέλυσε διεξοδικά τα φλέγοντα αυτά θέματα και, κατόπιν, απάντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου. Η συζήτηση κρίθηκε, από όλους τους παριστάμενους, χρήσιμη και εποικοδομητική. Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν ήταν, αναφορικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών, ότι οι Εργολήπτες θα πρέπει να κινηθούν δικαστικά εναντίον των οφειλετών τους (Δήμων, Νομαρχιών κτλ)  διεκδικώντας και τόκους για κάθε ημέρα καθυστέρησης, ενώ αναφορικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο Δημοσίων Έργων (Νομοσχέδιο) , διαπιστώθηκε με λύπη ότι η Πολιτεία, κωφεύει στα κύρια αιτήματα του εργοληπτικού κόσμου, που αφορούν τη χρηματοδότηση των έργων, τις ανεξέλεγκτες απευθείας αναθέσεις και τις αυτεπιστασίες και, εν γένει, προωθεί την εξάρτηση του κλάδου από τις τράπεζες και το σταδιακό αφανισμό του.     
  Για το ΣΕΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
  Ο Πρόεδρος
 ΚΩΣΤΑΣ  ΚΑΤΣΑΚΙΩΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ