Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Στα χαρακώματα μηχανικοί - δικηγόροι

Ούτε βήµα πίσω για τις αµοιβές.
Η κυβέρνηση διαµηνύει ότι εµµένει στην κατάργηση των ελάχιστων τιµών

«Κλειδί» για το άνοιγµα των επαγγελµάτων του δικηγόρου και του µηχανικού αποδεικνύεται το καθεστώς των ελάχιστων αµοιβών που επικρατούν στους δύο κλάδους. Αυτό προέκυψε στιςχθεσινές συναντήσεις που είχε - παρουσία των αρµόδιων υπουργών - ο Γ. Παπακωνσταντίνου µε τους εκπροσώπους των µηχανικών και των δικηγόρων.
  Ο υπουργός παρέδωσε στους εκπροσώπους των µηχανικών και των δικηγόρων γραπτώς, τις διατάξεις που απαιτείται να αλλάξουν ώστε να ανοίξει το καθένα από τα δύο επαγγέλµατα. Από το υπουργείο Οικονοµικών διαµηνύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να µην καταργηθούν οι κατώτατες αµοιβές – και απλώς αναζητούν φόρµουλα ώστε να µην υπάρξουν απώλειες για τα Ταµεία των δύο κλάδων. Αυτό θα γίνει, σύµφωνα µε τους σχεδιασµούς του υπουργείου, µέσω των «αµοιβών αναφοράς», µε βάση τις οποίες θα καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές δικηγόρων και µηχανικών.
H κυβέρνηση επείγεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία σύνταξης του νοµοσχεδίου – θα δοθεί στους ενδιαφεροµένους για ολιγοήµερη διαβούλευση στα τέλη της επόµενης εβδοµάδας. Μάλιστα, στις προθέσεις του υπουργού Οικονοµικών είναι να φέρει το νοµοσχέδιο στο Υπουργικό Συµβούλιο την επόµενη εβδοµάδα, ώστε να προλάβει να το καταθέσει στη Βουλή ώς τέλος Ιανουαρίου.
Ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, µιλώντας χθες σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ στο Μέγαρο Μουσικής, τόνισε ότι «οι στρεβλώσεις πρέπει να αρθούν» και η άσκηση επαγγελµατικών δραστηριοτήτων να ξαναγίνει ελεύθερη και αυτό σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση, γιατί δεν είναι σοσιαλιστικό ή προοδευτικό να διατηρηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ