Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ευαγγέλιο ή βαρβαρότητα...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΗΛΙΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι μπλόκερς και φίλοι ανγνώστες
 Επιτρέψτε μου να σας πω ότι το δικό μου ρολόι σταμάτησε πριν ένα 15νθήμερο. Όταν κάποιοι, όπως πολλά δείχνουν, φασίστες και μαφιόζοι απενεργοποίησαν το ιμέηλ μου (papailiasyfantis@gmail.com) και κατάργησαν το μπλοκ της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ (http://papailiasyfantis.blogspot.com).
Και, ασφαλώς, το θέμα δεν είναι, βέβαια, ότι χάθηκαν κάποια απ’ τα πνευματικά μου δημιουργήματα, που ήταν αναρτημένα στο μπλοκ αυτό. Ούτε γιατί διακόπηκαν κάποιοι ενδιαφέροντες διάλογοι, που μέσω του ιμέηλ γίνονταν, με συναδέλφους και αναγνώστες….
Το θέμα είναι, όπως όλοι μας έχουμε καταλάβει, ότι οι ντόπιοι εφιάλτες και οι διεθνείς τοκογλύφοι γράφουν εδώ και χρόνια τις μελανότερες και οδυνηρότερες, για το παρόν και το μέλλον του λαού μας και τόπου μας, σελίδες.
Το θέμα είναι ότι ύστερα απ’ την προσφορά εκ μέρους της Αποστασίας και της Χούντας της μισής Κύπρου στους Τούρκους, τώρα οδηγούν «πικραμένη και ντροπιασμένη» την «απ’ τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά» βγαλμένη Ελευθερία μας στην ειρκτή του έσχατου εξευτελισμού και της έσχατης ένδειας.

Το θέμα είναι ότι οι αρχιτέκτονες της έσχατης αυτής, για την εθνική, πνευματική και οικονομική μας υπόσταση, προδοσίας, που αναμασούν τα περί «άπλετου φωτός» άνοστα και ανόητα, δεν αντέχουν ούτε το πιο τρεμουλιαστό κεράκι της αλήθειας.
Και αυτό, που χρειάζεται, στην προκειμένη περίπτωση, είναι να προσδιορίσουμε το στίγμα των σκοτεινών αυτών προσκήνιων και παρασκηνίων, που τόσο πολύ ενοχλούνται απ’ το φως της αλήθειας και θέλουν με κάθε δυνατό τρόπο να το σβήσουν…
Γιατί βέβαια οι ισχυρισμοί κάποιων ότι κάποιοι ιστότοποι προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, για όσο χρονικό διάστημα θελήσουν και ότι είναι στο κέφι τους να απενεργοποιούν τα ιμέηλ και να καταργούν τα μπλοκ όποια ώρα θελήσουν, είναι αλήτικες φαιδρότητες…
Ποια όμως είναι η πραγματικότητα;
Απ’ τα πρώτα βήματά μου στο χώρο του ιντερνέτ βρέθηκα αντιμέτωπος με κάποιους ορθοδοξοκάπηλους χριστιανοφασίστες. Οι οποίοι επεδίωκαν να ταυτίσουν το μπλοκ της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ με κάποιον απ’ τους πολιτικούς χώρους της αριστεράς.
Γιατί, προφανώς, κάποιοι θεολόγοι και κληρικοί, που διαβάζουν ανάποδα το Ευαγγέλιο και το ερμηνεύουν σύμφωνα με τα «καλά και συμφέροντα» της άρχουσας αναρχίας, τους είχαν κακομάθει.
Και επιστράτευσαν ακόμη και απειλές, του τύπου: «μωραίνει ο Θεός, ον βούλεται απολέσαι»! Για να με πτοήσουν, κατά την προσφιλή τους τακτική. Αλλά «δεν τους βγήκε»….
Πολύ περισσότερο, αφού ο αληθινά θρησκευόμενος λαός, που ξέρει τι λέει το Ευαγγέλιο και έχει συνείδηση της πραγματικότητας μέσα στην οποία ζει, διέγνωσε τις κάλπικες προθέσεις τους. Και κατάλαβε ότι το μπλοκ της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ στοχεύει στη μόνη αληθινή υπέρβαση, που είναι το Ευαγγέλιο.
Αλλά πέραν της ορθοδοξοκάπηλης χριστιανοφασιστικής συνομοταξίας, πολύ φαίνεται να ενοχλήθηκε και ο «πολλά φαγών» και μύρια κακά, σε βάρος του τόπου και του λαού, εφευρών και επαγαγών, δικομματισμός.
Μέχρις ότου κατορθώσουν να χαλκεύσουν τις βαριές αλυσίδες, με τις οποίες μας σύρουν, τώρα, στον εξευτελισμό και την ταπείνωση.
Και ασφαλώς, πέρα και πίσω απ’ τους ορθοδοξοκάπηλους χριστιανοφασίστες και τους αμοραλιστές του δικομματισμού, βρίσκεται η κοσμοκρατορία της ασύδοτης διεθνούς τοκογλυφίας.
Η οποία γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον την ακατανίκητη επιχειρηματολογία και ανατρεπτική δύναμη του Ευαγγελίου. Που όλος ο συρφετός των νομομαθών και των κοινωνιολόγων και των οικονομολόγων δεν είναι σε θέση ν’ αντιμετωπίσει. Παρ’ όλες τις λαβυρινθώδεις αλχημείες και τις ανούσιες και ανόητες σοφιστείες τους.
Γιατί το Ευαγγέλιο λέει πολύ απλά σε όλους αυτούς τους γραμματείς και τους φαρισαίους ότι:
Κέντρο του ανθρώπινου πολιτισμού είναι ο άνθρωπος και όχι ο ανθρωποφάγος μαμωνάς και το ιεροεξεταστικό ιερατείο του.
Η οποιαδήποτε νομιμότητα, χωρίς δικαιοσύνη, είναι, σύμφωνα με τον Πλάτωνα πανουργία και σύμφωνα με τον Ησαΐα «ράκος αποκαθημένης»…
Οι αρχιτέκτονες της ληστρικής οικονομίας, που θέλουν «εαυτούς και αλλήλους» πολυστόμαχους και τα εκατομμύρια των ανθρώπων, που πεθαίνουν απ’ την πείνα, χωρίς στομάχι, αποτελούν εταιρεία στυγερών δολοφόνων. Κλπ. κλπ, κλπ…
Τέτοια λέει το Ευαγγέλιο. Και απέναντι στη γλώσσα της ανθρωπιάς και της δικαιοσύνης του Ευαγγελίου οι ντόπιοι και οι διεθνείς μαφιόζοι δεν έχουν να αντιτάξουν καμιά απολύτως ηθική ή λογική επιχειρηματολογία. Παρά μόνο τη γλώσσα της βαρβαρότητας.
Που σε πρώτο στάδιο μπορεί να είναι εκφράζεται με την με κάθε τρόπο φίμωση της αλήθειας.
Που όμως, αν χρειαστεί, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό και δισταγμό να χρησιμοποιήσουν και τη γλώσσα της δολοφονίας.
Όπως στην περίπτωση του Χριστού. Και τόσων άλλων μαρτύρων και σοφών. Σε παγκόσμια κλίμακα.
Άλλωστε ποιον θα υπολογίσουν και σε ποιον θα λογοδοτήσουν! Μήπως στα κοπάδια του όχλου;
Τα καταδυναστεύουν και τα καταληστεύουν! Τα δέρνουν και τα γδέρνουν!
Κι όμως, όσο κι αν είναι ακατανόητο και αδιανόητο, ξωπίσω τους τα σέρνουν….
Παπα-Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ