Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Κάπνισμα τέλος μόνο σε κέντρα με ζωντανή μουσική



ΑΠΟ 1ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ
 Δεν θα υπάρχουν χώροι για κάπνισμα. Μειώνονται κατά 50% τα πρόστιμα για τους επιχειρηματίες, αλλά όχι και για τους παραβάτες-καπνιστές. Αυστηρή πλέον η εφαρμογή του μέτρου. 
Στο μισό τα πρόστιμα για μαγαζιά που... καπνίζουν
Ρίχνει στα μισά τα πρόστιμα των επιχειρηματιών για το κάπνισμα η υπουργός Υγείας, αλλά κρατάει στα ύψη το πρόστιμο για τους παραβάτες καπνιστές.
Εν τω μεταξύ παραμονεύει η διαφθορά, αφού τα πρόστιμα κρατούνται ψηλά. Από 1ης Σεπτεμβρίου, πάντως, απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, με εξαίρεση τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκτασης άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων με ζωντανή μουσική, που παίρνουν παράταση μέχρι 31/5/2011.
Η απαγόρευση είναι «ολική», όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο για το ΕΣΥ και την Πρόνοια που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η υπουργός Υγείας. Δεν προβλέπει ούτε καπνιστήρια για τους φανατικούς του καπνού.

Η υπουργός Υγείας κρατά τα πρόστιμα που είχε και ο προκάτοχός της Δημήτρης Αβραμόπουλος για τους παραβάτες καπνιστές 50-500 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των υποτροπών. Μειώνει περήφανα, όμως, τα πρόστιμα των ιδιόκτητων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από 2.000-20.000 ευρώ σε 1.000-10.000 ευρώ, πάλι ανάλογα με τις υποτροπές. Για τους επιχειρηματίες οι υποτροπές θα οδηγούν κλιμακωτά ακόμη και στο οριστικό κλείσιμο του καταστήματος. Τους ελέγχους στα καταστήματα θα πραγματοποιούν η δημοτική αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα.
Ντα.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ