Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Δημόσιο: Από σήμερα έως 23/7 η απογραφή


Ξεκινάει σήμερα, τελικά, η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων που θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου. Η απογραφή αφορά όλους τους υπαλλήλους που έχουν έμμισθη σχέση με το Δημόσιο και θα γίνει μέσω Διαδικτύου, εδώ: (http://apografi.gov.gr).
Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. η απογραφή διενεργείται σε πάσης φύσεως προσωπικό του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, ενώ ο κάθε υπόχρεος απογράφεται ατομικά. Όπως τονίζεται η απογραφή γίνεται με στόχο την αποτελεσματική αξιοποίηση του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου αλλά και για την ικανοποίηση σχετικού άρθρου (2) το Μνημονίου με την τρόϊκα.

Τα βήματα της διαδικασίας απογραφής :Σύμφωνα με την εγκύκλιο τα βήματα για τη διαδικασία, oι υπόχρεοι καλούνται να έχουν στη διάθεσή τους τα παρακάτω δικαιολογητικά, δεδομένου ότι στα δικαιολογητικά αυτά περιέχονται απαραίτητα στοιχεία για την απογραφή

- Πρόσφατο εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας

- Εκκαθαριστικό φορολογίας ή άλλο έγγραφο με το ΑΦΜ από το 2002 και μετά

- Βιβλιάριο υγείας ή κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή επιστολή γνωστοποίησης του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

- Αστυνομική/ Στρατιωτική ταυτότητα ή διαβατήριο

- Λογαριασμό ΔΕΗ κατοικίας, ανεξάρτητα από το όνομα του δικαιούχου

- Τίτλος σπουδών (πτυχίων, ξένων γλωσσών κλπ)

- Οι υπόχρεοι, έως και την τελική ημερομηνία της απογραφής, η οποία καθορίζεται ανωτέρω, προβαίνουν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο και μεταβαίνουν στην ιστοσελίδα http://apografi.gov.gr.

- Μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων, ο υπόχρεος έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τα στοιχεία που συμπλήρωσε και στη συνέχεια αφού τα επιβεβαιώσει, να υποβάλλει την προσωπική του ηλεκτρονική σελίδα απογραφής. Η ηλεκτρονική σελίδα της απογραφής επέχει μορφή υπεύθυνης δήλωσης. Ως εκ τούτου, η ψευδής δήλωση στοιχείων διώκεται.

- Μετά την υποβολή των στοιχείων, ο υπόχρεος λαμβάνει αποδεικτικό κωδικό απογραφής, τον οποίο σημειώνει ή εκτυπώνει και λήγει η διαδικασία.

- Στη συνέχεια, ο υπόχρεος λαμβάνει κωδικό πρόσβασης στην προσωπική του ηλεκτρονική σελίδα για την απογραφή, ο οποίος αποστέλλεται στα στοιχεία επικοινωνίας που ο ίδιος έχει υποβάλλει κατά την απογραφή. Με τον κωδικό αυτό, ο υπόχρεος έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης της σελίδας απογραφής του, αλλά όχι μεταβολής των στοιχείων που έχει καταχωρήσει.

- Σε περίπτωση λάθους, ο υπόχρεος μπορεί να ξανακάνει εισαγωγή των στοιχείων από την αρχή. Το σύστημα θα συγκρίνει τις δύο εγγραφές και αν η μία επικαλύπτει την άλλη (πχ. απλά προστέθηκαν στοιχεία που δεν είχαν εισαχθεί την πρώτη φορά), τότε το σύστημα αποθηκεύει την πληρέστερη εγγραφή. Εάν γίνει μεταβολή στοιχείων, τότε ο υπόχρεος θα ενημερωθεί προκειμένου να επιλέξει μία από τις εγγραφές ως ορθή. Διόρθωση μπορεί να γίνει μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία απογραφής, ανάλογα με το ΑΦΜ του υπόχρεου.

Για να διαβάσετε το αρχικό ρεπορτάζ για την απογραφή, την σχετική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ., τις αναλυτικές οδηγίες του υπουργείου και το έντυπο της απογραφής κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7219

Για να διαβάσετε το ρεπορτάζ σχετικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν λόγω της απόφασης του Συνηγόρου του Πολίτη κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7347

Για να διαβάσετε ρεπορτάζ σχετικά με την άρνηση των δικαστών να απογραφούν κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7380

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ