Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Τέλος εποχής Ιωαννίδη στη ΕΠΣΝΑ


Θρίαμβος Παπαχρήστου 55-33 στην ΕΠΣΝΑ


Με μεγάλη διαφορά 55-33 το ψηφοδέλτιο του Τάκη Παπαχρήστου κέρδισε τις εκλογές της ΕΠΣΝΑ. Για πρώτη φορά εκλέγεται κάτι άλλο εκτός απο τους εκπροσώπους της κρατούσας αντίληψης περί ποδοσφαίρου στο νομό κ.λ.π.
 Ο συνδυασμός του Σπ. Ιωαννίδη δεν εκλέγει ούτε ένα μέλος στη διοίκηση της ΕΠΣΝΑ εξαιτίας του αναχρονιστικού καταστατικού που συντηρούσε ο ίδιος για χρόνια για να αποβάλει τους άλλους. Η ιδίας εμπνεύσεως πλειοψηφικού συστήματος, με το οποίο εκλεγόταν τόσα χρόνια, τώρα γύρισε μπούμερανγκ εναντίον του, με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να εκλέξει κανέναν εκπρόσωπό του.
Είναι μια μεγάλη ήττα για τον Σπύρο Ιωαννίδη, μετά από ενεργό και διαρκή παρουσία δεκαετιών, τουλάχιστον στα αθλητικά πράγματα του νομού μας. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, ψήφισαν τα 88 από τα 95 εγγεγραμμένα μέλη-σωματεία και καταψηφίστηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της απελθούσας διοίκησης.
Έτσι η δικαιώνεται και το NewsPressAgrinio (εδώ) που σχολίασε έγκυρα τα καλός και tα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου του νομού πολύ καλά.
Με τις ευχές μας στον Τάκη Παπαχρήστο (αν και δεν τον γνωρίζουμε) και στους εκλεγέντες αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα είμαστε εδώ να επικροτούμε τα θετικά και να αποδοκιμάζουμε τα αρνητικά.
Τι κρίμα για την παρέα που τώρα χάθηκαν όλα, όνειρα, θέσεις γνωριμίες κ.α. Έτσι είναι παιδιά αυτά τα πράγματα οι παράγοντες σας κατάλαβαν και δεν είχαν διάθεση να ξηλώνονται για να περνάνε καλά οι ημέτεροι.
Κύριε Παπαχρήστο χωρίς ρεβανσισμούς ανοίξτε τα παράθυρα να φανούν νέοι ορίζοντες στο ποδόσφαιρο της Αιτωλ/νίας
Αν μας επιτρέπεται με την ευκαιρία μερικές σκέψεις:
1. Εκδημοκρατισμός του καταστατικού της ΕΠΣΝΑ
2. Αναβάθμιση των λειτουργιών της Ένωσης - σε όλα τα επίπεδα, όπως  με την αλλαγή του οργανωτικού σχεδιασμού (κατάργηση της Α2 κατηγορίας), των ακαδημιών κ.λ.π.
3. Αξιοκρατία-αντικειμενικότητα στις αποφάσεις χωρίς αδικίες και αποκλεισμούς.
4. Συγκρότηση επιτροπή δεοντολογίας από παλαιμάχους ποδοσφαιριστές
5. Αλλαγή τους αίσχους των αθλητικών υποδομών-Πρόγραμμα για γήπεδα με χόρτο (ένταξη στο ΕΣΠΑ)
6. Διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο
7. Οργάνωση με επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό τις αθλητικές δραστηριότητες.
8. Μακριά από τη σκέψη για χορηγούς και Μέντορες.
9. Ιδιαίτερη στήριξη των σωματείων που συμμετέχουν σε εθνικές κατηγορίες
10. Ομαδική προμήθεια αθλητικού υλικού από την ΕΠΣΝΑ για όλα τα σωματεία
11. Διεκδίκηση από την πολιτεία γενεάς οικονομικής χρηματοδότησης
12. Καθιέρωση του σωματειακού και του Ενωσιακού προπονητή για κάθε ομάδα της Α΄ κατηγορίας  
13. Καθιέρωση ποδοσφαιρικού τουρνουά – καμπ για τις παιδικές ηλικίες το καλοκαίρι
14. Συνεργασία με τα σχολεία του νομού και στήριξη από την ΕΠΣΝΑ του σχολικού πρωταθλήματος.
15. Η επιλογή των προπονητών της ΕΠΣΝΑ και η συγκρότηση των διαφόρων επιτροπών καθώς και του αρχιδιαιτητή να γίνεται και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των φορέων αυτών , όπως επίσης και της μόνιμης επιτροπή των παλαιμάχων του νομού.
Τέλος μια σεμνή γιορτή για τα ιδρυτικά σωματεία της ΕΠΣ Νομού Αιτωλ/νίας και των παραγόντων και ποδοσφαιριστών που πρόσφεραν και συνεχίζουν να διαπρέπουν στον κοινωνικό επιστημονικό και εργασιακό στίβο.
Αναφέρω τα Ιδρυτικά Μέλη της ΕΠΣΝΑ για να τα θυμούνται οι παλιότεροι και να τα μάθουν οι νεότεροι:
ΑΕΜ, ΑΚΑΡΝΑΝ Αγρινίου, ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ, ΑΡΗΣ Αιτωλικού, ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ, ΔΟΞΑ Καινουργίου, ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ Κατοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ