Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ερώτηση Σαλμά για αποζημίωση στους σπαραγγοπαραγωγούς


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάριος Σαλμάς, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας,   κατέθεσε από κοινού με τον   Βουλευτή Ν. Καβάλας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, τον Βουλευτή Ν. Έβρου κ. Α.Δερμεντζόπουλο, τον Βουλευτή Ν.Ξάνθης κ. Α.Κοντό και τον Βουλευτή Ν. Πέλλας  κ. Γ. Καρασμάνη  ερώτηση προς την   Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την καταβολή εφ’ άπαξ αποζημίωσης για την καλλιεργητική περίοδο 2009 στους σπαραγγοπαραγωγούς των παραπάνω Νομών.
Απαντώντας το αρμόδιο υπουργείο ανέφερε ότι η καλλιέργεια των σπαρραγγιών υπάγεται στην ασφάλιση του Ε.Λ.Γ.Α και  για την απώλεια παραγωγής που προκαλείται από τους κινδύνους που αναφέρονται στο κανονισμό του Ε.Λ.Γ.Α, όπως όλες οι άλλες καλλιέργειες φυτικής παραγωγής. 
Ωστόσο, καθώς οι ζημιές αυτές οφείλονταν σε μη καλυπτόμενα ασφαλιστικά ζημιογόνα αίτια, δεν υποβλήθηκαν κανονικές δηλώσεις ζημιάς σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κανονισμού Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής (αρ. Υπουργικής Απόφασης 15711/30.09.1998), δεν διενεργήθηκαν εξατομικευμένες εκτιμήσεις σύμφωνα με το άρθρο 18 του παραπάνω Κανονισμού και δεν  κοινοποιήθηκαν πορίσματα.







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ