Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Κύριε Παπούλια δεν είστε άμοιρος ευθυνών

 Από το http://zeidoron.blogspot.com/2010/05/blog-post_2362.html 
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ως θεσμός είναι ο Αρχηγός του Κράτους,ο πρώτος πολίτης της χώρας και απολύτως σεβαστός.
Ως πρόσωπο όμως έχει κι αυτός την πορεία του,την ιστορία του,την νοοτροπία του Ελληνα πολιτικού και φυσικά τις ευθύνες του.
Μόλις χτες βγήκε ο κύριος Κάρολος Παπούλιας να δηλώσει: "Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη,να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα"!
Τώρα που η χώρα κατρακυλάει στο γκρεμό,που οι πολιτικοί της εκτός από αφερέγγυοι κι αναξιόπιστοι οι περισσότεροι είναι και ποινικά υπεύθυνοι για το μπάχαλο.
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε είστε στην πολιτική κονίστρα κοντά πενήντα χρόνια.Αντιστασιακός στη διάρκεια της χούντας,απλός βουλευτής μετά και στη συνέχεια εξέχων υπουργός και επιστήθιος φίλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου(μέχρι και δανεικά για το κ...σπιτο της Αγράμπελης του είχατε δώσει!Αλήθεια επεστράφησαν ποτέ;).

Τα δε πέντε τελευταία χρόνια κατέχετε την πλέον τιμητική θέση για οποιονδήποτε Ελληνα και μάλιστα με πολιτική συναίνεση.Είστε ο Αρχηγός του Κράτους.
Μπορεί στην Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία οι εξουσίες του προέδρου να είναι περιορισμένες κι ρόλος του "διακοσμητικός",δεν παύει όμως να κινείται στους διαδρόμους της εξουσίας.Καθώς επίσης σε όλα τα νομοσχέδια και τα διατάγματα απαιτείται η προσυπογραφή του για να έχουν ισχύ.
Από αυτές λοιπόν τις θέσεις που διακονήσατε τη Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια είναι αδύνατον να μη βλέπατε που βαδίζει η χώρα.
Δεν μπορεί την ώρα που εσείς μένατε σ' ένα απλό διαμερισματάκι να μην απορούσατε με τη χλιδάτη διαβίωση των "συναγωνιστών" σας;
Δεν μπορεί στα διάφορα  events,που λένε κι οι μορφωμένοι,να μη βλέπατε τις συναναστροφές τους;
Δεν μπορεί να μην ακούσατε τίποτα για τα πολυάριθμα σκάνδαλα (ομόλογα,χρηματιστήριο,βατοπέδι,C4I,υποβρύχια κλπ);
Ακόμα και σήμερα όμως που κάνετε αυτή την παρέμβαση κι ενώ έχουν ξεχαρβαλωθεί τα πάντα μάλλον για "πολιτικές ευθύνες" μιλάτε!
Γνωρίζετε πολύ καλά πως οι ποινικές μέχρι το 2007 έχουν παραγραφεί.
Και παρ' όλα αυτά δέχεστε την κοροϊδία των εξεταστικών επιτροπών κι ανέχεστε τη διατήρηση του νόμου "περί συγκάλυψης ευθύνης υπουργών".
Από τη θέση που κατέχετε κύριε πρόεδρε δεν αρκούν οι ανώνυμες διαπιστώσεις και τα ευχολόγια.
Εστω και τώρα,την ύστατη ώρα,πάρτε θέση με ονομαστικές καταγγελίες των υπευθύνων της κατάρρευσης κι ανοίξτε το δρόμο για μια αδέκαστη δικαιοσύνη.
Τραβήξτε αυτιά,ρίξτε κλωτσιές κι επιστρέψτε ανυπόγραφα τα αντεργατικά νομοσχέδια.
Ελάτε στη θέση των χιλιάδων ανέργων αλλά κι αυτών που εργάζονται και βλέπουν να οδηγούνται σε εξαθλίωση και βρείτε τρόπους να σταματήσετε εδώ και τώρα την κατρακύλα.
Ειλικρινά μπορείτε να μας πείτε ποια είναι η πρόνοια του Κράτους για όλο αυτό τον κόσμο που αναμένεται να  βρεθεί στο δρόμο από τη μια στιγμή στην άλλη;
Πως θα φάει,πως θα πληρώσει τις υποχρεώσεις του,πως θα σπουδάσει τα παιδιά του;
Οι νέοι μας πως θα κάνουν οικογένειες;
Εχετε χρέος να προλάβετε την κοινωνική έκρηξη πριν φτάσουμε σε τραγικές καταστάσεις.
Σπρώξτε τους να βρουν τρόπους ανάπτυξης της χώρας.
Και με την ευκαιρία η υπουργός Ανάπτυξης που βρίσκεται;Γιατί την εξαφάνισαν;
Κανένας,μα κανένας δεν μιλάει για συγκεκριμένους τρόπους ανάπτυξης!
Μόνο δάνεια,δάνεια και ξανά δάνεια και μέτρα εξαθλίωσης του λαού.
Προστατέψτε την υστεροφημία σας βάζοντας φρένο στην αντεργατική λαίλαπα και στα σχέδια των "σωτήρων" μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ