Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΛΑΩΡΑΣ


Την Δευτέρα 25 Μαΐου το Τοπικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Βαλαώρας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον  Αντιπεριφερειάρχη  Ευρυτανίας κ. Τασιό, τον Βουλευτή κ. Κοντογεώργο και τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο με την ενεργό παρουσία και την υποστήριξη του Δήμου Αγράφων σύμφωνα και με την...
ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά της αλλαγής χρήσης γης 3.205 στρεμμάτων δηλωμένων βοσκοτόπων, για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο μεγαλύτερο κτηνοτροφικό χωριό του Νομού. Μία επιλογή που ισοδυναμεί με την καταστροφή των κτηνοτρόφων και τον αφανισμό του χωριού μας.
  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τασιός εξέφρασε την αντίθεσή του περί  των σχεδιασμών φωτοβολταϊκών  στο χωριό μας, την στήριξή του στον αγώνα μας και τη διαφύλαξη του κτηνοτροφικού χαρακτήρα στην περιοχή .Δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς , προσδοκώντας  ανάλογη απόφαση.
    Ο βουλευτής κ. Κοντογεώργος  επίσης, παρ΄ ότι, όπως  ο ίδιος δήλωσε είναι υπέρ των ΑΠΕ στον Νομό μας, είναι αντίθετος για Φωτοβολταϊκά στη Βαλαώρα  γιατί πλήττουν  τους κτηνοτρόφους.  Δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα με αναφορά στη βουλή και να αναλάβει πρωτοβουλίες για επαφές με την επιτροπή και με τους αρμόδιους Υπουργούς της κυβέρνησης.
    Την στήριξή του εξέφρασε και ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος  δηλώνοντας ότι είναι πρόθυμος να παραστεί σε συναντήσεις με τους αρμοδίους κυβερνητικούς, κομματικούς και πολιτικούς παράγοντες.
    Πιστεύουμε ότι οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε θα εκφραστούν και με δημόσιες δηλώσεις τους, καθώς με ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν τον αγώνα μας για την ακύρωση αυτών των επιχειρηματικών σχεδίων στο χωριό μας, ότι θα πράξουν όσα τους αναλογούν από τη θέση που βρίσκονται και θα είναι μαζί στον αγώνα των κατοίκων.
    Εμείς δεν  θα σταματήσουμε τις επαφές με κάθε αρμόδιο, απαιτώντας τις ενέργειες και τις αποφάσεις που τους αναλογούν, πρέπει όμως να μη βασιστούμε μόνο στις συναντήσεις αυτές, γιατί με κυβερνητικές αποφάσεις διεκδικούν τον τόπο μας οι κερδοσκόποι και με πολιτική κάλυψη θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν τα σχέδιά τους. Τα συμφέροντα είναι τεράστια και οι μηχανισμοί που τα υπηρετούν είναι ισχυρότατοι. Εκείνο που θα καθορίσει θετικά την εξέλιξη και θα αποτρέψει τα σχέδια των επίδοξων κερδοσκόπων, είναι η θέληση και η αποφασιστικότητά μας ως κάτοικοι του χωριού, να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και την προοπτική του.
    Σας καλούμε σε επαγρύπνηση, χωρίς ηττοπάθειες και μοιρολατρία. Κάθε παρουσία αγνώστου στην περιοχή για οποιεσδήποτε ενέργειες πρέπει να θεωρείται ύποπτη. Με  αλληλοενημέρωση και συσπείρωση πρέπει να είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τον τόπο μας με κάθε τρόπο και μέσο. Εμείς θα σας ενημερώνουμε για κάθε μας ενέργεια και για τις επαφές μας  με κάθε αρμόδιο.      
                                              Η επιτροπή Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ