Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Εγκατάσταση εργολάβου στον οδικό άξονα Πογωνιά – Πλαγιά της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Ένα έργο τουριστικής ανάδειξης και ανάπτυξης της  δυτικής Αιτωλοακαρνανίας τέθηκε σε τροχιά υλοποίησης, σήμερα Τρίτη 19 Μάιου 2020, έπειτα από χρόνια καθήλωση.
Πρόκειται για το έργο συντήρησης και βελτίωσης του οδικού άξονα Πογωνιάς – Πλαγιάς, στο οποίο εγκαταστάθηκε εργολάβος και στην...
εγκατάσταση παραβρέθηκαν, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Συνεταιρισμών, Μιχαήλ Γούδας, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, Γιώργος Αποστολάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αγγελική Χαλιμούδρα και Γιώργος Κοντογιάννης, η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, κ.ά.

Ο προϋπολογισμός του έργου, που χωροθετείται από τη θέση «Βαθυαβάλι» έως και τα όρια του οικισμού Πλαγιάς, ανέρχεται σε 6,3 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.  Περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις και εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, με τις οποίες θα ολοκληρωθούν εργασίες που είχαν ξεκινήσει με παλαιότερη εργολαβία, αλλά δεν περατώθηκαν, ενώ προβλέπεται και η πλήρης κατασκευή άλλων τμημάτων δρόμου, καθώς επίσης η σύνδεσή του με τους υπάρχοντες δημοτικούς δρόμους στην περιοχή.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνει βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της ήδη υπάρχουσας οδού με τοπικές διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών έργων, κατασκευή οδοστρωσίας-ασφαλτικών, κατασκευή τεχνικών απορροής όμβριων, τοίχοι αντιστήριξης, κατασκευή επιχωμάτων και τοποθέτηση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης. Παρεμβάσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας και αναβαθμίζουν την ποιότητα των καθημερινών μετακινήσεων των κατοίκων.

«Σήμερα κλείνουμε άλλο ένα κεφάλαιο πολλών ετών, για έναν ακόμα δρόμο που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί προ πολλού. Και συνεχίζουμε… Για να τελειώσουμε το συντομότερο με τις εκκρεμότητες του χθες και να ανοίξουμε τους δρόμους του αύριο, για τη Δυτική Ελλάδα που θέλουμε και ονειρευόμαστε», σχολίασε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ