Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

ΔΗΛΩΣΗ Γ.Ι. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Με αφορμή την ημέρα μνήμης για την "Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (19 Μαΐου)" ο Πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Βασιλείου, δήλωσε τα εξής:
19η ΜΑΪΟΥ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Οι κακουχίες, οι εκτελέσεις, οι εν ψυχρώ δολοφονίες, τα βασανιστήρια τα οποία υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου απο τους νεότουρκους Κεμαλικούς εθνικιστές, στην βιαιότερη, μαζικότερη και φονικότερη στιγμή της δεύτερης και των αρχών της τρίτης δεκαετίας του 20ου αιώνα που έλαβαν χώρα στην καταρρέουσα, τότε, Οθωμανική Αυτοκρατορία, μπορεί μεν να πέτυχαν την Γενοκτονία δεν κατάφεραν ποτέ να επιτύχουν την Εθνοκτονία τού Ποντιακού Ελληνισμού.
Οι Έλληνες του Πόντου, όπου και αν βρέθηκαν, κατόρθωσαν να διατηρήσουν, ως άσβεστη λαμπάδα, το φρόνημα της Ελληνικής τους συνείδησης και ταυτότητας και να μεταλαμπαδεύσουν αυτά, τα Ιερά και όσια της φιλής μας, στις νεότερες γενιές.
Επίκαιρα, όσο ποτέ, τα λόγια του τότε Αμερικανού Προξένου στην Σμύρνη, Τζωρτ Χόρτον: "Ένα από τα δυνατώτερα συναισθήματα που πήρα μαζί μου από την Σμύρνη ήταν το συναίσθημα της ντροπής, διότι άνηκα στο ανθρώπινο Γένος"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ