Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Δήλωση Θάνου Μωραΐτη: Σχετικά με την έλλειψη στρατηγικής και μέτρων για τους Έλληνες παραγωγούς


Θάνος Μωραΐτης: «Αγρότες και κτηνοτρόφοι εκπέμπουν SOS. Άμεση καταβολή μεγάλου ποσοστού του τσεκ 2020 για ενίσχυση ρευστότητας και επιβίωση της αγροτικής οικογένειας»
Σε δήλωση σχετικά με την έλλειψη στρατηγικής και μέτρων για τους Έλληνες παραγωγούς προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.
«Η Κυβέρνηση δεν βρήκε τίποτα να προτείνει γι’ αυτούς στα μέτρα που ανακοινώθηκαν», ενώ «το αρμόδιο Υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με...
τους ευρωπαίους εταίρους χωρίς συγκεκριμένο ορίζοντα αποφάσεων και λύσεων», είπε χαρακτηριστικά.
«Οι παραγωγοί της χώρας βρίσκονται σε δεινή θέση, αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν ένα τετραπλό πρόβλημα», τόνισε εν συνεχεία ο βουλευτής, το οποίο, όπως ανέφερε, έγκειται «στην καθυστέρηση των πληρωμών», «στην κατάρρευση των εσόδων, καθώς και στο ότι «πολλά προϊόντα έμειναν αδιάθετα με την κατάρρευση της εστίασης», με αποτέλεσμα
«οι τιμές τους να καταρρέουν». Παράλληλα, στα προαναφερθέντα πρόσθεσε «τη συρρίκνωση της ταμειακής τους επάρκειας» και «τις δυσκολίες, λόγω της ειδικής ρύθμισης για αναστολή πληρωμής 75 ημερών των επιταγών».
«Είναι υποχρέωσή μας να διασώσουμε τα εισοδήματα και τη ρευστότητά τους, καθώς πρόκειται για παραγωγική δύναμη υψίστης οικονομικής και εθνικής σημασίας», τόνισε ο κ. Μωραΐτης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «η επισιτιστική αυτάρκεια της χώρας και η διάθεση των αγροτικών προϊόντων με διοχέτευση στην εστίαση και τον τουρισμό δεν πρέπει να μείνουν στη διαχείριση Επιτροπών και σε προτάσεις επί χάρτου».
Επιπρόσθετα, ανέφερε πως «είναι επείγουσα ανάγκη για τη χώρα μας η συμφωνία για άμεση καταβολή  μεγαλύτερου ποσοστού του τσεκ των επιδοτήσεων του 2020». Μάλιστα, όπως δήλωσε, «μια τέτοια πρωτοβουλία κρίνεται πολύ πιο αναγκαία τώρα, που οι παραγωγοί εφοδιάστηκαν με σπόρους και λιπάσματα και βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση».
Τέλος, έφερε παραδείγματα άλλων χωρών, όπως η Ολλανδία, η Ιταλία και η Λετονία, οι οποίες «έχουν ήδη φροντίσει να ενισχύσουν την έλλειψη ρευστότητας των παραγωγών προωθώντας την επίσπευση της ενιαίας ενίσχυσης, σε συνεννόηση με την Κοινότητα».
Αναλυτικά η δήλωση του Θάνου Μωραΐτη:
Αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν  τετραπλό πρόβλημα:
  • Οι πληρωμές τους καθυστερούν.
  • Τα έσοδά τους καταρρέουν, καθώς πολλά προϊόντα έμειναν αδιάθετα με το κλείσιμο της εστίασης και οι τιμές τους κατρακυλούν
  • Η ταμειακή τους επάρκεια έχει συρρικνωθεί, με ταυτόχρονη αδυναμία πρόσβασης στην εγγυοδοσία, της οποίας οι όροι είναι δυσβάσταχτοι για τους αγρότες και κτηνοτρόφους.
  • Αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της ειδικής ρύθµισης για αναστολή πληρωµής 75 ηµερών των επιταγών.
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι εκπέμπουν SOS. 
Είναι υποχρέωσή μας να διασώσουμε τα εισοδήματα και τη ρευστότητά τους, καθώς πρόκειται για παραγωγική δύναμη υψίστης οικονομικής και εθνικής σημασίας. Η επισιτιστική αυτάρκεια της χώρας και η διάθεση των αγροτικών προϊόντων με διοχέτευση στην εστίαση και τον τουρισμό δεν πρέπει να μείνουν στη διαχείριση Επιτροπών και σε προτάσεις επί χάρτου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ