Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟ​Υ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                      Πάτρα 28-7-2011 


Φορέας υλοποίησης του έργου, σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη, είναι ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Το έργο, που θα συντείνει........
 αποφασιστικά στην βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του ΧΥΤΑ, εντάχθηκε στον άξονα προτεραιότητας «07 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ με τίτλο «Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού ΧΥΤΑ 4ης Γ.ΕΝ. Αιτωλοακαρνανίας».

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην προμήθεια ενός σύγχρονου συμπιεστή απορριμμάτων, ενός φορτηγού και ενός φορτωτή, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ορθολογικότερης λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Ειδικότερα, με βάση την απόφαση που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη, προβλέπεται η αγορά ενός συμπιεστή απορριμμάτων ισχύος 340 Hp, ενός τριαξονικού ανατρεπόμενου φορτηγού με ωφέλιμο φορτίο 16 τόνων και ενός φορτωτή – εκσκαφέα 2 κ.μ., ισχύος 120 Kw.

Σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι «η αιρετή Περιφέρεια, όπως έχει φανεί από τις πρώτες μέρες λειτουργίας της, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των υποδομών που διαθέτουμε, στο νοικοκύρεμα και στην πλήρη αξιοποίηση των πόρων. Η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου προμήθειας εξοπλισμού για τον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την μεγιστοποίηση του χρόνου ζωής της υποδομής και παράλληλα την προστασία του περιβάλλοντος. Θέλω να θυμίσω ότι ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου είναι ο πρώτος που λειτούργησε στην περιοχή και υπ’ αυτή την έννοια η απόφαση μας αποτελεί και μια πράξη αναγνώρισης προς την τοπική κοινωνία που πρώτη διέβλεψε την ανάγκη σοβαρής και αποτελεσματικής διαχείρισης των απορριμμάτων».

Ένα σημαντικό έργο για την βελτίωση της λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Μεσολόγγι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και με προϋπολογισμό 665.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ