Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Ναύπακτος: Στέλνουν στο σκαμνί τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου!

Με έκπληξη και ταυτόχρονα απορία για το εύλογο της κίνησης, πληροφορηθήκαμε ότι εστάλη κλητήριο θέσπισμα από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτου, με το οποίο καλεί ως κατηγορούμενο σε δίκη τον πρόεδρο του Ε.Κ.Ν.Δ. Μένιο Χάρο.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, κατηγορείται ως μοναδικός και βασικός υπαίτιος για την κινητοποίηση της 21/10/2008 (!) στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Το Ε. Κ. εξέδωσε ανακοίνωση και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ξεχνούν φαίνεται ότι...........
 η συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν στο πλαίσιο της Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας που είχε εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την 21/10/2008, στην οποία συμμετείχε και το ΕΚΝΔ.Ξεχνούν, επίσης, ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση είχε προαναγγελθεί μέσω του Τύπου, ήταν σε γνώση των πολιτών της περιοχής και ήταν έκφραση διαμαρτυρίας των εργαζομένων.

Ξεχνούν, ή θέλουν να αγνοούν, ότι οι διεκδικήσεις των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ, δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυτεπάγγελτη κατηγορία βασίστηκε στη μαρτυρία ενός και μόνο αστυνομικού, ενώ οι συνδικαλιστές αφήνουν ερωτηματικά για τα κίνητρα, αλλά και τη σκοπιμότητα σε ότι αφορά το χρόνο απαγγελίας της κατηγορίας, η οποία έρχεται σχεδόν τρία χρόνια μετά!

Τέλος, ερωτηματικά προκαλεί και η στάση της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, η οποία παραμένει αμέτοχη, στη συγκεκριμένη διαδικασία. Συνδικαλιστές συμπαραστεκόμενοι στον πρόεδρο του Ε.Κ. αναφέρουν πως «όσες προσπάθειες ποινικοποίησης των δράσεων του Συνδικαλιστικού Κινήματος και να αποπειραθούν θα πρέπει, να ξέρουν ένα πράγμα: Οι εργαζόμενοι είναι πάντοτε ενωμένοι ενάντια στις δικαστικές διώξεις οι οποίες μοναδικό στόχο έχουν την τρομοκρατία τη «νουθέτηση» των συνδικαλιστών και την ακύρωση των συνδ. αγώνων μας».
Πηγή: dete.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ