Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ακυρώθηκε έργο του Δήμου Ξηρομέρου

Ακυρώθηκε η απόφαση του δήμου Ξηρομέρου, με την οποία είχαν εγκριθεί οι όροι δημοπράτησης έργου. Τα όσα προβλέπονταν στην διακήρυξη, είχαν χαρακτηριστεί παράνομα από το Σύνδεσμο Εργοληπτών Αγρινίου.

Η πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αγρινίου να καταγγείλει εγγράφως τους παράνομους όρους δημοπράτησης έργου του Δήμου Ξηρομέρου έφερε τελικά αποτέλεσμα, όπως αναφέρει νεότερη ανακοίνωση του Συνδέσμου. Με απόφαση του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου, με την οποία είχαν εγκριθεί οι όροι δημοπράτησης του έργου :

"Έλεγχος-συντήρηση-επισκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού και αντικατάσταση λαμπτήρων Δήμου".
Ο ΣΕΔΕ Αγρινίου είχε προχωρήσει στην καταγγελία για την προσθήκη παράνομων όρων στη διακήρυξη δημοπρατούμενου δημοσίου έργου του Δήμου Ξηρομέρου και είχε ζητήσει την ακύρωση του πραγματοποιηθέντος διαγωνισμού και την επαναδημοπράτηση του έργου με σύννομους όρους.

Οι όροι που περιλαμβάνονταν στην διακήρυξη του έργου και που είχαν προκαλέσει την αντίδραση των εργοληπτών ήταν οι εξής:

≪ … 6) Ο μειοδότης υποχρεούται να δέχεται τις ̟παρατηρήσεις και υποδείξεις του Δημάρχου, Αντιδημάρχου και να συμμορφώνεται με τις οδηγίες τους, για καθετί ̟που δεν ̟προβλέπεται στην ̟παρούσα.
 
7) Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτοί δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Ξηρομέρου, εγγεγραμμένοι στα Νομαρχιακά Μητρώα ή στα ΜΕΕΠ (με το αντίστοιχο πτυχίο)».

ΣΧΟΛΙΟ NEWSPRESSAGRINIO: "Στην αναδουλειά συνήθως βγάζουμε τα μάτια μας εμείς οι Έλληνες. Για να δούμε τώρα τους μεγαλοεργολάβους αν αναλάβουν το έργο ....θα πηγαίνουν καθημερινά να επισκευάζουν τα φώτα στον Αστακό; Μήπως κύριοι μηχανικοί-Εργολάβοι κάνετε αυστηρή εφαρμογή και εσείς του ¨Καλλικράτη¨ για την πλήρη εγκατάλειψη των χωριών; Οι εργολήπτες ΜΕΕΠ δεν πρέπει να προηγούνται σε έργα μικρής κλίμακας; Αν ΟΧΙ πότε τέλος πάντων θα αναλαμβάνουν κάποιο έργο και αυτοί οι επαγγελματίες; Μην ανοίξουμε τώρα άλλο την κουβέντα περί ποιότητας έργων, τεχνογνωσίας, εμπειρίας κ.α. Πάντως τα ράσα δεν κάνουν τον Παπά σε όλες τις περιπτώσεις"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ