Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, η αύξηση των τελών κυκλοφορίας

Η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, σε κάποιες κατηγορίες οχημάτων, είναι ένα από τα ισοδύναμα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να μην εφαρμόσει τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μετά και τις...ρητές δηλώσεις του Πιέρ Μοσκοβισί ότι η Αθήνα πρέπει είτε να εφαρμόσει τον κανονικό συντελεστή 23%, είτε να μην επιβάλει καθόλου το φόρο, η κυβέρνηση προσανατολίζεται πλέον στην απαλλαγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, κάτι που σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να βρει ισοδύναμα μέτρα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.
Μια από τις σκέψεις της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας στα υψηλού κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα, ενώ σχεδιάζεται να ενταχθούν στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας και αυτοκίνητα που σήμερα δεν πληρώνουν τέλη όπως για παράδειγμα ορισμένα πετρελαιοκίνητα και υβριδικά.
Επίσης, αναμένεται να καταργηθούν πολλές εξαιρέσεις που ίσχυαν σήμερα για αρκετές κατηγορίες οχημάτων και μοτοσικλετών.
Ένα δεύτερο μέτρο που μελετάται ως ισοδύναμο για την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι η επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, κυρίως εκείνων που δεν χρησιμοποιούνται από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.
Προς το παρόν, πάντως, τονίζεται στο ρεπορτάζ, η κυβέρνηση θα αναστείλει για μερικές εβδομάδες ακόμα την εφαρμογή του ΦΠΑ με νομοθετική ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ