Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

αίσχιστη προδοσία...

Μαθητές του Δημοτικού, στην εποχή του ανταρτοπόλεμου:
Και ο δάσκαλος, στην εθνική γιορτή, μας έδωσε να απαγγείλουμε το ποίημα, που, μεταξύ των άλλων, περιελάμβανε και τα εξής χαρακτηριστικά:
«Ο Χότζας θέλει Ήπειρο, Τίτος Μακεδονία, Θράκη κι Αλεξανδρούπολη θέλει η Βουλγαρία»!
Και κάπου
εκεί στο βάθος εμείς βλέπαμε με την παιδική μας φαντασία να καιροφυλακτεί η φοβερή κόκκινη αρκούδα της Σοβιετικής Ένωσης.
Και να πού καταντήσαμε σήμερα:Όχι μόνο τη Θράκη και την Αλεξανδρούπολη, αλλά και το μισό Αιγαίο να τα εποφθαλμιά η «σύμμαχός» μας, η Τουρκία. Τη Μακεδονία, η καλή γειτόνισσά μας, η…Σκοπιανία. Και την Ήπειρο, η άλλη καλή μας γειτόνισσα, η Αλβανία…
Και, τώρα, στο βάθος, αντί για την κόκκινη αρκούδα, έχουμε τους παγκόσμιους «προστάτες» της «ελευθερίας» και «δημοκρατίας»: Τους Αμερικάνους. Και τους όπισθεν αυτών ασυδότως δρώντες παγκοσμίως, τοκογλύφους και ρουφιάνους.
Που σημαίνει ότι έξω πάμε μια χαρά… Κι όσο για μέσα; Ασφαλώς οι χαρές μας είναι πολλαπλάσιες:
Αφού, για παράδειγμα, το πλήθος, προκειμένου ν’ απαλλαγεί απ’ τ’ ατελεύτητα χαράτσια και τα αλλεπάλληλα οδοφράγματα, αναγκάζεται να παραβιάζει τα διόδια.
Τα οποία
ο Δήμαρχος Στυλίδας-πιο δυναμικός-τα σπάει και τα παρακάμπτει. Σε σημείο, που να έχουν βάλει την υψηλή διανόηση του τόπου σε τραγικό δίλημμα: Να συνταχθούν, δηλαδή, με το Γκλέτσο ή με το πλήθος;
Και δεν μπορώ να καταλάβω
γιατί δεν συντάσσονται και με τον μεν και με τους δε. Γιατί, στην προκειμένη περίπτωση, ισχύει το: «Νόμος είναι το δίκιο του λαού»!
Και ασφαλώς
το δίκιο του λαού ισχύει ασύγκριτα περισσότερο απ’ τη βουλευτική, υπουργική, επιχειρηματική, τοκογλυφική, κλπ, ασυλία. Και οποιαδήποτε άλλη νόμιμη αλητεία…
Και, μετά τα διόδια, έχουμε και το γιατρό: Που, από τη Χαλκίδα, μας αποκάλυψε τη, σχετική με το μνημόνιο, έσχατη προδοσία. Η οποία, με βάση τα λεγόμενά του, δεν είναι απλά η έσχατη, αλλά και η πλέον αίσχιστη, από καταβολής του ελληνισμού.
Και, βέβαια, να μην ξεχάσουμε και την σεπτή μας Ιεραρχία:
Η οποία, αφού άφησε να μας ισοπεδώσει ο τοκογλυφικός οδοστρωτήρας, καταδέχτηκε να πει, «κατόπιν εορτής», τα βαρυσήμαντα λόγια της. Με τα οποία όμως, αντί να πτοήσει τους μαυραγορίτες της πολιτικής και οικονομικής ληστοσυμμορίας, φαίνεται να τρομοκρατήθηκε η ίδια…
Έτσι, που κάποιος ιεράρχης,
που φαινόταν να είναι στην εμπροσθοφυλακή της ηρωικής της εξόρμησης, φέρεται να δήλωσε σχετικά με την “κάρτα του…αλήτη”:
“Αν μας διαβεβαιώσει η κυβέρνηση ότι θα σεβαστεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν έχουμε λόγο να αρνηθούμε την παραλαβή αυτής της κάρτας”!!!
Το φαντάζεστε; Να μας διαβεβαιώσουν! Ποιοι; Αυτοί, που κατά συρροήν και ποικιλοτρόπως μας απέδειξαν ότι για τα περισσότερα απ’ αυτά, που υποσχέθηκαν, όχι μόνο δεν κράτησαν το λόγο τους, αλλά και πανηγυρικά μας εξαπάτησαν….
Και να τους εμπιστευθούμε για ένα τόσο μεγάλο θέμα!
Για το αν. δηλαδή, πέρα απ’ την κατοχική διακυβέρνηση της χώρας μας, θα δεχτούμε να θυσιάσουμε και την προσωπική μας ελευθερία.
Αφού η«κάρτας του πολίτη» θα είναι για τον καθένα οι ισόβιες χειροπέδες του. Και οι προσωπικοί του χαφιέδες. Που θα μπορούν -ερήμην του πολίτη- να έχουν πρόσβαση στην κάρτα του. Κι όχι μόνο αυτοί. Αλλά και οι πάσης φύσεως χάκερς. Που, όλοι μαζί, θα μπορούν να λεηλατούν. την τσέπη μας και τη ζωή μας. Ακόμη και την ίδια μας την ψυχή….
Και οι οποίοι,
ενώ κάποτε μας παρακολουθούσαν εξ αποστάσεως, τώρα θα έχουμε την εξαιρετική τιμή να τους κουβαλάμε στην τσέπη μας.…
Και πώς, ύστερα απ’ τα τόσα θεάρεστα και αξιέραστα, που μεθοδεύονται για μας, χωρίς εμάς, να μην εμπνέεται ο αξιότιμος Αντιπρόεδρος της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως, για να «γράφει» με τις ρηξικέλευθες ατάκες του την μεγαλειώδη Παγκαλιάδα του!
Και πώς οι χρυσοκάνθαροι ΜουΜουΕδες να μην μας μοστράρουν διαρκώς τους-μεχρι μυελού οστέος- διαπλεκόμενους μαζί τους πολιτικάντηδες. Έτσι που να μην ξεχνάμε ποιοι μας έφεραν ως εδώ. Και ποιοι μεθοδεύουν-όπως πάντα- τις καλύτερες μέρες, γι’ αυτούς και τις αθλιότερες για μας….
Αλλά κι εμείς…Η νομιμόφρων αγέλη του Τοκογλυφιστάν, πώς να μην τρώμε και να μη μηρυκάζουμε τα τηλεοπτικά ναρκωτικά! Και πώς να μην ανακράζουμε στους λαοσωτήρες μας και τους τηλεοπτικούς μας ναρκέμπορους:
Άφεριμ αφέντες! Εσείς την αίσχιστη προδοσία κι εμείς στην έσχατη κόλαση…
παπα-Ηλίας
http://papailiasyfantis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ