Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση ΝΑΡ Αγρινίου

  Σύντροφοι και συντρόφισσες, Εργαζόμενοι νέες και νέοι, 
ο λαός της χώρας μας βιώνει εδώ και χρόνια την σφοδρότερη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, την κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Πρωτομάστορας αυτής της επίθεσης είναι η σημερινή κυβέρνηση Παπανδρέου, πιστή στις εντολές της Ε.Ε , του Δ.Ν.Τ. , του κεφαλαίου της χώρας μας, με την συμπαράσταση της Ν.Δ , ΛΑ.Ο.Σ , συμμαχία της Ντόρας , της δημοκρατικής αριστεράς του Κουβέλη , με τα Μ.Μ.Ε. στο πλευρό τους και όλους τους μηχανισμούς του κράτους. Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ  προσπαθεί να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο.
    Καταργούνται συλλογικές συμβάσεις, μειώνονται μισθοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης, απελευθερώνονται οι απολύσεις , ξεπουλιέται ό,τι έχει απομείνει ακόμη δημόσιο. Αυξάνεται η φορολογία μέσω Φ.Π.Α , αυξάνονται τα εισιτήρια, τα διόδια, ενώ τα καύσιμα γίνανε τα ακριβότερα στην Ευρώπη με το διπλασιασμό της τιμής τους μέσα σε δυο χρόνια. Με το πρόσχημα του δημοσιονομικού χρέους οδήγησαν την χώρα σε ομηρία της Ε.Ε. της Μέρκελ και του Σαρκοζί, του Δ.Ν.Τ του Στροςς  Καν των Αμερικάνων, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών που πέσανε πάνω μας να μας ξεζουμίσουν.
    Η νεολαία μας είναι το μεγαλύτερο θύμα, τελειώνοντας τις σπουδές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παίρνοντας ειδίκευση και πτυχίο οδηγούνται σε εργαζόμενο λάστιχο με οκτάμηνες συμβάσεις των τετρακοσίων και πεντακοσίων ευρώ, αποτελούν τον δούλο των τραπεζών και των δημόσιων φορέων του κράτους. Οι δε υπόλοιποι νέοι δουλεύουν σερβιτόροι στις καφετέριες και στα φαστ φουντ  ντελίβερη με μισθούς πείνας. Αυτοί που σπουδάζουν καλούνται τώρα με το νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου να πληρώνουν τα δίδακτρα και τμήμα του κόστους των σπουδών, οδηγώντας την κουτσή δημόσια παιδεία  στην ιδιωτικοποίηση αποτελώντας τη μόρφωση προνόμιο των πλουσίων. Μεγάλο τμήμα της νεολαίας και των εργαζόμενων παίρνουν το δρόμο της ανεργίας.
    Ζούμε τη βία και την τρομοκρατία, την προσπάθεια να σπάσουν την αγωνιστικότητα των εργαζομένων. Στη μεγαλειώδη απεργία στις 15 Δεκέμβρη βομβαρδίστε η αστυνομία τη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Αθήνα με χημικά. Αξιοποίησε προβοκάτσιες τύπου τράπεζας Marfin που στοίχισαν τη ζωή τριών εργαζομένων.
    Το Ν.Α.Ρ και η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση δίνουν τη μάχη από τη δική τους σκοπιά στην περιοχή μας και στην πόλη του Αγρινίου για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Πρωτοπόρα η οργάνωση μας στους μικρούς και στους μεγάλους αγώνες του λαού μας που γίνονται, στις εξεγέρσεις που θα έρθουν. Αντλούμε δυνάμεις και βγάζοντας τα σωστά συμπεράσματα από τις παλιότερες εποχές, τους πρόσφατους αγώνες, την εξέγερση της μαθητικής νεολαίας του Δεκέμβρη του   2008, τις μεγάλες απεργίες τις 5 Μάη και τις 15 Δεκέμβρη του 2010.
    Δεν εξυπηρετούμε τις λογικές του αστικοποιημένου συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ. Οι συγκεντρώσεις τους στο πεδίο του Άρεως ήταν μικρής συμμετοχής. Οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν το ρόλος τους και τους γυρίζουν την πλάτη. Το ΠΑΜΕ παρά τη διαφορετικότητα στο πλαίσιο πάλης διασπά την ενότητα της εργατικής τάξης με τις παραταξιακές συγκεντρώσεις, ενώ δε διστάζει να συκοφαντεί και να βρίζει αγωνιστές του ΝΑΡ και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α αποκαλώντας τους προβοκάτορες (τέτοιες ύβρις ακούστηκαν και στην απεργιακή συγκέντρωση από το  ΠΑΜΕ στις 15 Δεκέμβρη και στην πόλη μας). Τους ενοχλεί η δράση μας , η ταξική μας παρέμβαση, η εκλογική άνοδος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στις περιφερειακές εκλογές, η μεγάλη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματίων στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα. Θεωρούν ιδιοκτησία τους το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα.
    Δίνουμε τη μάχη σήμερα για τη νίκη της εργατικής τάξης , προϋπόθεση γι’ αυτό το ζήτημα είναι η ενίσχυση και η ηγεμονία της αντικαπιταλιστικής γραμμής στο εργατικό κίνημα. Η ανάπτυξη του νέου κομμουνιστικού κινήματος, της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης,  της αντικαπιταλιστικής επανάστασης, του κομμουνισμού που δεν γνωρίσαμε.
Είναι σήμερα άμεσο ζήτημα της πάλης μας :
.ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΔΝΤ, ΕΕ
.ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ
.ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
.ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ
.ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
.ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
.ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
.ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
.ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΟ 45% ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ
.ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ
Η νίκη των εργατών , νίκη του λαού
Ν.Α.Ρ. – νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
                                         ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ
     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ