Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Oρκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Ναυπάκτου

Δήμαρχος Ναυπακτίας και επισήμως είναι από το απόγεμα της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Μπουλές, ο οποίος σε μια κατάμεστη από κόσμο Παπαχαραλάμπειο αίθουσα έδωσε τον όρκο του ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της περιοχής, βασιζόμενος πάντα στους νόμους του κράτους.
Μαζί του ορκίστηκε και ολόκληρο το νέο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο με την παρουσία και των αιρετών των τοπικών συμβουλίων είναι το πολυπληθέστερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ναυπακτία.
Ο Μπουλές στο χαιρετισμό που απεύθυνε αμέσως μετά δήλωσε συγκινημένος για την στιγμή, καλώντας όλη την κοινωνία να συστρατευθεί μαζί με το νέο συμβούλιο προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία αυτό το νέο δύσκολο εγχείρημα για την Ναυπακτία. “Στόχος μας είναι η βελτίωση της ζωής των πολιτών”, είπε, τονίζοντας ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να φέρει εις πέρας το ρόλο που του ανέθεσαν οι πολίτες, ενός ρόλου που έχει ευθύνες, τις οποίες όμως δεν φοβάται. Δήλωσε γνώστης της δύσκολης συγκυρίας, αποποιούμενος ταυτόχρονα τον χαρακτήρα του θαυματοποιού. “Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα είμαστε εργατικοί”, είπε ο δήμαρχος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον , το οποίο “αν και δύσκολο, με τε συνεργασία κυριολεκτικά όλων προμηνύεται ελπιδοφόρο”. Τέλος αναφέρθηκε και σε μία
άλλη, εξίσου σημαντική παράμετρο, η οποία χρίζει αλλαγής, και δεν είναι άλλη από αυτή των αξιών που θα πρέπει να επανατοποθετηθούν, καθώς τα σημάδια αποσταθεροποίησης της ελληνικής κοινωνίας έχουν άμεση σχέση με αυτή.
 Αμέσως μετά την ορκωμοσία το λόγο πήρε και μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο δήμαρχο, του διαμήνυσε ότι θα είναι στο πλάι του για να πορευθούν μαζί όπου χρειαστεί, σε ένα ξεκάθαρο βέβαια πλάνο, με διακριτούς ρόλους μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας. Υπό αυτές τις συνθήκες ο σεβασμιότατος τόνισε παράλληλα ότι υπάρχουν κοινά σημεία μεταξύ των δύο εξουσιών, όπως είναι ο βασανισμένος σήμερα άνθρωπος, τα ιδρύματα της πόλης, καθώς και ο πολιτισμός, φορείς του οποίου είναι εξίσου. Κλείνοντας μάλιστα την ομιλία του έκανε δώρο προς τον νέο δήμαρχο μία εικόνα όπου απεικονίζεται μία ουράνια συνεδρίαση, επιλογή ξεκάθαρα συμβολική και με πολλά μηνύματα για τις ημέρες που περιμένουν το νέο δημοτικό συμβούλιο.
Στα παραλειπόμενα της ορκωμοσίας αξίζει να αναφέρουμε την απουσία του Κώστα Κονίδα, ο οποίος όπως έχει δηλώσει θα παραιτηθεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, ενώ στα του όρκου να πούμε, επίσης, ότι ο μόνος δημοτικός σύμβουλος που επέλεξε να ακολουθήσει τον όρκο τιμής και όχι του ευαγγελίου ήταν ο Κώστας Καρακώστας. Παρόντες στην αίθουσα εκτός των ορκισθέντων, ήταν επίσης οι μέχρι σήμερα δήμαρχος Αντιρρίου Γιώργος Κολοβός και Πλατάνου Ανδρέας Δρόσος, ο Γιώργος Καπεντζώνης, που πρόσφατα ορκίσθηκε δήμαρχος Δωρίδας, καθώς και ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός.
 nafpaktia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ