Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Η πολιτική εθελοτυφλία

Ανήμποροι να προβλέψουν τα επερχόμενα εξακολουθούν να συνεχίζουν την ίδια καταστροφική πολιτική. Να στραγγαλίζουν τη μικρομεσσαία επιχείρηση, κλείνοντας τη στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων. 
Με την περαίωση, επιχειρούν και την οριστική ταφόπλακα στην “ραχοκοκαλιά”, όπως συνήθιζαν να λένε της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς αδυνατούν να θέσουν φραγμό, στην προσπάθεια κοινωνικής περιθωριοποίησης ανθρώπων που μέχρι χθες αποτελούσαν γρανάζια της οικονομίας, εφόσον η μισθωτή εργασία στοχοποιείται με την επίμονη και επαναλαμβανόμενη λοιδορία και
ταυτόχρονα ενοχοποιείται...
Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν παρουσιάζουν ένα αξιόπιστο και ρεαλιστικό εφαρμόσιμο πρόγραμμα, προκειμένου η πραγματική οικονομία, η παραγωγική και όχι η άυλη να αρχίσει να ενεργοποιείται. 
Αν δε δημιουργήσουν πλαίσιο για παραγωγική δραστηριότητα ξανά στην Ελλάδα ό,τι και να κάνουν η κατάσταση θα παραμείνει ζοφερή. 
Οι προτάσεις είναι απλές, ώστε να αρχίσει να ενεργοποιείται ξανά η οικονομία, έστω και δειλά:
  1. Πίεση για έκδοση ευρωομολόγου
  2. Εσωτερικός δανεισμός: αντί με την πολιτική τους να διώχνουν τα όποια χρήματα υπάρχουν ακόμη στις τράπεζες, ας δώσουν ένα ελκυστικότερο επιτόκιο, μέσω ομολόγου για παράδειγμα, ώστε να αρχίσει η ρευστότητα πάλι στην αγορά.
  3. Επιστροφή μέρους όσων περιέκοψαν με χρονικό ορίζοντα, που θα προσδιορισθεί με αντικειμενικά κριτήρια
  4. Συνεννόηση με την ΕΕ για ενεργοποίηση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς την εθνική συμμετοχή για ορισμένο χρονικό διάστημα.
  5. Κίνητρα και σταθερό φορολογικό πλαίσιο, ώστε η πραγματική οικονομία να είναι συνειδητή επιχειρηματική επιλογή.
Το βασικότερο ίσως θα ήταν να αλλάξει το μοντέλο άσκησης πολιτικής εξουσίας : Είναι πρωτοφανές και αδιανόητο στα πολιτικά και ιστορικά χρονικά της Ελλάδος να ανακοινώνονται μέτρα λιτότητας, κάθε μέρα από την ημέρα ανακοίνωσης της εισόδου της χώρας στο μηχανισμό στήριξης-δανείου.
Αυτό που ακόμη δεν έχουν καταλάβει είναι ότι η οικονομία είναι ψυχολογία πρωτίστως.
Επιτέλους ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες.
Τα υπόλοιπα περί πειραματισμών και άλλων τινών ανήκουν απλώς στη σφαίρα των πολιτικών ψευδογεγονότων και της ανέξοδης βερμπαλιστικής ρητορικής...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ