Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Επίσημη έναρξη του ΧΥΤΑ Λεπενούς

 Την διαβεβαίωση ότι, πριν τη λήξη της θητείας του, θα εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το εργοστάσιο μηχανικής και βιοχημικής επεξεργασίας στερεών αστικών αποβλήτων, το οποίο θα κατασκευαστεί σε χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας του νομού Αιτωλοακαρνανίας, έδωσε χθες (Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010) ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων που λειτουργεί στη θέση Μονοδένδρι του δημοτικού διαμερίσματος Λεπενούς του Δήμου Στράτου.Το συγκεκριμένο έργο που διεκδικεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας είναι έτοιμο προς δημοπράτηση αφού έχουν ολοκληρωθεί, με το καλύτερο τρόπο, όλες οι διαδικασίες.
Μάλιστα, στο τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο (Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010) εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του σώματος η τροποποίηση και επέκταση των περιβαλλοντικών όρων του εργοστασίου.
   Κατά την περίοδο λειτουργίας του το εργοστάσιο θα επεξεργάζεται τα βιοαποδομήσιμα στερεά απόβλητα όχι μόνο της 2ης Γ.Ε  αλλά και των υπολοίπων τριών Γ.Ε του Νομού, τα οποία θα μεταφέρονται εκεί με ειδικά διασκευασμένα οχήματα και αφού έχουν υποστεί την απαιτούμενη προεργασία στις κατά τόπους αντίστοιχες μονάδες εκτροπής.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια προηγμένης τεχνολογίας δραστηριότητα η οποία συμβάλει στην αύξηση του χρόνου ζωής των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Αποκριμάτων ( ΧΥΤΑ) του Νομού μας οι οποίοι στην συνέχεια καθίστανται  Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων ( ΧΥΤΥ).
  Ωστόσο όμως με την κατασκευή και την λειτουργία αυτής  της πράσινης ουσιαστικά βιομηχανικής μονάδας προκύπτουν και μια σειρά από αξιόλογα αλλά και ζωτικής σημασίας αποτελέσματα για τον Νομό μας .   Αξίζει να σημειωθεί ότι τα  αποτελέσματα αυτά δεν εξαντλούνται στην σαφώς υψηλή τους  περιβαλλοντική διάσταση, αλλά καλύπτουν και άλλους εξίσου νευραλγικούς για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου τομείς.
Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Δήμαρχο Στράτου τον κ. Μουρτζιάπη για τη συνεργασία που είχαμε από την εποχή που ήμουν Δήμαρχος στο Αγρίνιο και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ.
   Ήταν εκείνος που και υπέδειξε τα όρια του ΧΥΤΑ και αποδέχτηκε το έργο μετά τις περιπέτειες που είχαμε στην περιοχή των ορίων του Δήμου Αγρινίου και της Νεάπολης με την απόρριψη εκείνης της πρότασης.
  Αποδέχτηκε στην αρχή της θητείας του το 2003 ο κ. Δήμαρχος να γίνει εδώ το έργο και βεβαίως το υπερασπίστηκε αυτός και το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι το τέλος.
Να συγχαρώ, επίσης και να ευχαριστήσω τον προκάτοχό μου κ. Δημήτρη Σταμάτη και τους συνεργάτες του για την συμβουλή τους στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου καθώς επίσης και το ανάδοχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Νομαρχίας» είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.
Ο Δήμαρχος Στράτου Δημήτρης Μουρτζιάπης, στην ομιλία του εμφανίσθηκε χαρούμενος για την δικαίωση ενός αγώνα που είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία, στα όρια του δήμου του, ενός πρότυπου αναπτυξιακού έργου προστασία του περιβάλλοντος.
Απο το Δ.Τ. Ν.Α. Αιτωλ/νίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ