Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η αντίστροφη μέτρηση για τον διευρυμένο Δήμο Αγρινίου έχει αρχίσει.

Σε είκοσι ημέρες η «νέα» Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει τα ηνία της διοίκησης του «Καλλικρατικού» δήμου (αφού ξεπεράσει τα νομικά τείχη της ανεξάρτητης αρχής - επιτροπής διαφάνειας - με το πρόβλημα για την δικαιολόγηση των εκλογικών δαπανών για το πόθεν έσχες κ.λ.π.).  
Μαζί με τα κλειδιά του ευρύτερου Δήμου όμως θα παραλάβει και 205 νέες αρμοδιότητες, χωρίς τους ανάλογους πόρους ενώ με τα ίδια κλειδιά των περιφερειακών δήμων και τις παλιές "κλειδαρότρυπες" της πόλης τα συνολικά χρέη και δάνεια είναι πολύ πάνω από 18 εκ. ευρώ!
Το μεγάλο ζητούμενο είναι αν τα χρέη αυτά και οι μαύρες τρύπες θα επιβαρύνουν όλους τους δημότες του νέου δήμου ή μόνο τους δημότες των αντίστοιχων «χρεωμένων» δήμων για τα ποσά που ο κάθε δήμος έχει στη καμπούρα του μαζί και του Αγρινίου. Δηλαδή συγχωριανοί το μνημόνιο θα βάλει φωτιά στα δημοτικά τέλη εκτός και εάν η δημοτική αρχή πει όχι, κάτι που  τώρα δεν φαίνεται να τολμάει... Ο Στρατηγός Ραγκούσης αυτό θα το επιβάλει με ανάλογη υπουργική απόφαση… μια από τις εκατοντάδες υπουργικές αποφάσεις που απομένουν για να γίνει πράξη ο «Καλλικράτης» για να οδηγήσει τους δημότες και τον θεσμό της Τ.Α. σε πλήρη υποταγή στα ξένα  και ντόπια αφεντικά μέσα στο ζοφερό περιβάλλον που δημιουργείται από το μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση με τους πρόθυμους που το ΔΝΤ-ΕΕ υλοποιούν και εποπτεύουν.
Για αναπτυξιακά έργα, υλοποίηση υποσχέσεων και τα τοιαύτα ουδείς λόγος!  
KALO KOYRAGIO ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ…
Το 2024 θα συναντηθούμε στους μπαξέδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ