Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ

Ο Β. Φωτάκης νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.
Γ. Παπαναστασίου: «Η Κοινωνία ζητά να δρομολογήσουμε την επίλυση των προβλημάτων με συναίνεση και μακριά από.....
στείρες αντιπαραθέσεις» 
Από την πρώτη ψηφοφορία με είκοσι επτά (27) ψήφους υπέρ, έναντι είκοσι τριών (23) που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία, εξελέγη νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ο κ. Β. Φωτάκης, μοναδικός υποψήφιος της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Γ. Παπαναστασίου.
Ο νέος Πρόεδρος, στις πρώτες δηλώσεις του, χαρακτήρισε την εκλογή του «μεγάλη τιμή» και αφού ευχαρίστησε την παράταξή του και ειδικά τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, αλλά και τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ομοψυχία, ομόνοια, ισοπολιτεία και μετριοπάθεια, ώστε ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου να επιτελέσει τον καταλυτικό ρόλο που του αξίζει, ιδιαιτέρως στη δύσκολη συγκυρία που διανύει ο τόπος.
«Θα κάνω ότι μπορώ για να είμαι Πρόεδρος όλων και ευελπιστώ στη συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων. Με πίστη στις δημοκρατικές αρχές και μακριά από υπερβολές, ας κρατήσουμε το καλό επίπεδο χωρίς να παρακωλύονται οι διαδικασίες της ημερήσιας διάταξης» υπογράμμισε ο κ. Φωτάκης.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, σε δηλώσεις του με αφορμή την εκλογή Φωτάκη σημείωσε με έμφαση ότι, στο πρόσωπο του νέου Προέδρου, γίνεται ένα άνοιγμα στο μέλλον.
Εξέφρασε ταυτόχρονα την άποψη ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να μείνει μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Κοινωνίας και, με σοβαρότητα και αξιοπιστία, να προτείνει σοβαρές και υλοποιήσιμες λύσεις. Τόσο στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, όσο και σε αυτά που σχετίζονται με τις υποδομές που χρειάζεται ο τόπος για να αντιστραφεί η πορεία απομόνωσης του και να εκκινήσει η διαδικασία βιώσιμης ανάπτυξης».
Νωρίτερα, εκ μέρους του συνδυασμού της δημοτικής Αρχής, ο δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης είχε προτείνει τον κ. Φωτάκη, με την υποψηφιότητα να γίνεται παμψηφεί αποδεκτή από το συνδυασμό της πλειοψηφίας.
Στη μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 41 δημοτικοί σύμβουλοι και πέραν των 27 ψηφοδελτίων υπέρ του κ. Φωτάκη, βρέθηκαν 14 λευκά ενώ δεν υπήρξε κανένα άκυρο.

Ο κ. Β. Φωτάκης γεννήθηκε στο Αγρίνιο και κατάγεται από την Λεπενού. Είναι οικονομολόγος με σπουδές στη Λογιστική (Α.Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ) καθώς και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Α.Τ.Ε.Ι. Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ) - κατεύθυνση Δημόσιοι Οργανισμοί- και με  μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Ε.Α.Π.).
Από το 2001 εργάστηκε στον Ε.Λ.Κ.Ε. του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα εκπαιδευτικών μονάδων ενώ από το 2006 στη Διεύθυνση Οικονομικού- Διοικητικού.
Από το 2014 εργάζεται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους  ενώ από το 2003 έως σήμερα παρέχει υπηρεσίες ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε λογιστικά - φορολογικά θέματα, αναλαμβάνοντας επενδυτικά/επιχειρησιακά προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. και οικονομοτεχνικές μελέτες. Διετέλεσε επίσης σύμβουλος Πολιτικής Επικοινωνίας στην εταιρία Flash Media GROUP.
Κατά την διάρκεια των σπουδών του υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος αναπτύσσοντας στην συνέχεια  πλούσια πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα.
Αρθρογραφεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο.
Το 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Αγρίνιο Νέα αρχή – τόπος να ζεις» με επικεφαλής τον Γ. Παπαναστασίου και ορίστηκε  Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α. Αγρινίου. Είναι  μέλος του Δ.Σ.  της Εταιρείας Στάθμευσης Αγρινίου Α.Ε (ΟΤΑ) και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.
Είναι παντρεμένος με την Φιλόλογο Χρύσα Βακράκου και έχουν ένα γιο.      

Η θητεία του νέου Προέδρου λήγει στις 4 Μαρτίου 2017 καθώς τότε θα διενεργηθούν εκ νέου δημαιρεσίες σε όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ