Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Έκτακτη σύσκεψη στον Δήμο Μεσολογγίου για καταγραφή ζημιών από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Γραφείο Επικοινωνίας
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν με σφοδρότητα το Δήμο προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, αύριο και ώρα 9.00 π.μ. ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος συγκαλεί σύσκεψη στο Δημαρχείο με... τη συμμετοχή της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς επίσης των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων. Η σύσκεψη συγκαλείται προκειμένου να συγκροτηθούν κλιμάκια τα οποία θα επισκεφθούν κάθε σημείο του δήμου για να καταγράψουν τις ζημιές που έχει αφήσει πίσω της η σημερινή θεομηνία.
Ταυτόχρονα, ο Νίκος Καραπάνος με έγγραφό του προς τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, ζητά την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως σημειώνεται, ο πρωτοφανής όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή από τις πρωινές ώρες, προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια αλλά και καλλιέργειες βαμβακιού, ελιάς και κηπευτικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Εκτός των πόλεων Μεσολογγίου και Αιτωλικού, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κοινότητες του Αγίου Θωμά, Ευηνοχωρίου, Αγίου Γεωργίου και Σταμνάς.
Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των έκτακτων καιρικών φαινομένων, η ανταπόκριση της ΔΕΥΑΜ, των υπηρεσιών και των αντιδημάρχων του Δήμου, ήταν άμεση για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων. Ωστόσο, η πτώση κεραυνού σε στύλους της ΔΕΗ δίπλα σε αντλιοστάσιο που βρίσκεται μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος, συσσωρεύοντας μεγάλες ποσότητες νερού. Μόλις η βλάβη αντιμετωπίσθηκε, στάθηκε δυνατή η άντληση των ομβρίων. 
Οι υπηρεσίες και ο μηχανικός εξοπλισμός του Δήμου, βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, καθώς οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δυσμενείς.
Ι.Π. Μεσολογγίου 22-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ