Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα βήμα πιο κοντά στο… “μόνο ΠΑΣΟΚ”

Μόνο ΠΑΣΟΚ”… Το σχετικό σλόγκαν τείνει να προσλάβει θρυλικές διαστάσεις για το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη θα μετεξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό από... αυτό που ξεκίνησε.
Φυσικά και θα μετεξελιχθεί. Θα αλλάξει. Θα διευρυνθεί. Γιατί αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την πολιτική επιβίωσή του, διαφορετικά θα παραμείνει περιχαρακωμένος στο περιθώριο. Και σταδιακά θα εκλείψει η χρησιμότητά του για την κοινωνία, και επομένως θα… αποσυρθεί διακριτικά από το πολιτικό σκηνικό.
Στην έναρξη των εργασιών του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ευκρινείς οι παρουσίες από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Από το “όλο ΠΑΣΟΚ”, που έλεγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αυτό δεν είναι αρνητικό. Ήταν δε αναμενόμενο. Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι, ακόμη και “επώνυμες” φυσιογνωμίες από το πολιτικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, κάθε άλλο παρά αρνητικά αντμετωπίστηκαν.
Κάτι που σημαίνει ότι, και η ίδια η κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φυσικά και τα στελέχη του, κατανοούν την πολιτική πραγματικότητα και τη στρατηγική του ρεαλισμού που θα πρέπει να ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας για το μέλλον.

Ή μάλλον, για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ