Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Δεκτές οι προσφυγές των καναλιών από το ΣτΕ

Υπέρ του "βάσιμου" και του "παραδεκτού" των προσφυγών που κατέθεσαν τα κανάλια ενάντια στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ψήφισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει το πέρασμα της διαδικασίας στο επόμενο στάδιο, δηλαδή στην εξέταση της....συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.
Συγκεκριμένα, τα 16 μέλη της Ολομέλειας του ΣτΕ ψήφισαν υπέρ του "βάσιμου" και του "παραδεκτού" των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών που δεν αδειοδοτήθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα 9 κατά.
Οι δικαστές του ΣτΕ αποφάσισαν να διεξαχθεί κανονικά η συνεδρίαση, παρά το γεγονός ότι μέλος του Συμβουλίου παρουσίασε χθες απρόσμενο ιατρικό πρόβλημα, περιστατικό που πυροδότησε σενάρια ακόμα και για επ΄αόριστον αναβολή της διάσκεψης ή και για επανασυζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο.
Η διάσκεψη διέκοψε τις εργασίες της αμέσως μετά την ψηφοφορία, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται ο προσδιορισμός νέας ημερομηνίας προκειμένου να ζητηθούν τα υπόλοιπα ζητήματα.
Η επόμενη διάσκεψη δεν έχει οριστεί.
Το δικαστήριο ωστόσο θα μπει στην ουσία της υπόθεσης έχοντας λάβει απόφαση ενάντια στην αρχική εισήγηση.
Η απόφαση αυτή δεν προδικάζει τη δεύτερη ωστόσο δημιουργεί δεδομένα και σε πολιτικό επίπεδο. 
Η σημερινή διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή με δεδομένη την αρνητική στάση της Ν.Δ. Αναμένεται άκαρπη, ενώ διάφοροι κύκλοι αναφέρονται σε πάγωμα και αυτής της διαδικασίας ως την λήψη απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ