Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ: Για την επιβολή διδάκτρων στη Φιλαρμονική Αγρινίου και στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Τμήμα.

Η Δημοτική Αρχή επιβάλλει δίδακτρα στη Φιλαρμονική Αγρινίου και στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Τμήμα μετά από 25 χρόνια λειτουργίας.
(...Και λίγο Μακάο - gate)
Η απόλυτη ταύτιση της Δημοτικής Αρχής με τους κανόνες της νεοφιλελεύθερης αγοράς, είναι πλέον δεδομένη.
Η οικονομική ανταποδοτικότητα έχει εισβάλλει βίαια στον Δήμο Αγρινίου και αυτό φαίνεται από τη νοοτροπία και τις πράξεις των σημερινών Δημοτικών Λειτουργών.
Τους τελευταίους μήνες αιωρείται στα τμήματα της ΚΕΔΑ η εξής εντολή: "Είσπραξη διδάκτρων ή αλλιώς κλείσιμο του τμήματος που δεν μας φέρνει ΧΡΗΜΑ."
Η Φιλαρμονική Αγρινίου και το Ερασιτεχνικό Θεατρικό, είναι τμήματα της ΚΕΔΑ που λειτουργούν συνεχόμενα τα τελευταία 25 χρόνια.
Αναφερόμαστε σε δύο επιτυχημένα τμήματα του Δήμου που προάγουν τον πολιτισμό και παράγουν έργο υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, που προβάλλει την...
πόλη μας με αξιώσεις ακόμα και εκτός των "τειχών" της.
Φέτος, για πρώτη φορά, η Δημοτική Αρχή με την υπογραφή της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και προέδρου της ΚΕΔΑ κας Μαρίας Παπαγεωργίου, επέβαλε στα τμήματα αυτά δίδακτρα.
Η δικαιολογία γι' αυτή την απόφαση, ήταν πως κρίθηκε ως άδικο οι μαθητές των τμημάτων αυτών να μην πληρώνουν συνδρομή, ενώ πληρώνουν όλοι οι άλλοι.
Η κατεύθυνση μιας Δημοτικής Αρχής που σέβεται την καθημερινότητα του δημότη και ενθαρρύνει τις εναλλακτικές του ασχολίες, θα έπρεπε να στοχεύει στο ακριβως αντίθετο από αυτό που πράττει τώρα:
Στην προσπάθεια για κατάργηση των διδάκτρων από όλα τα τμήματα της ΚΕΔΑ με δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους δημότες.
Μηνιαίες συνδρομές έως 20 ευρώ που υπαρχουν αυτή τη στιγμή, (Εικαστικό τμήμα) είναι ανεπίτρεπτο να διατηρούνται, να διαιωνίζονται και να επεκτείνονται, διότι έτσι η Κοινωφελής Επιχείρηση χάνει τον χαρακτήρα της και μετατρέπεται σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο.
Απαράδεκτες και οι "σπόντες" του τύπου "φέρε κόσμο στο τμήμα για να πληρωθείς κι εσύ" προς τους συμβασιούχους δασκάλους που επιλέχθηκαν πρόσφατα.
Τελικά κατανοούμε την αγωνία της Δημοτικής Αρχής να καταστήσει βιώσιμα τα τμήματα της ΚΕΔΑ, μέσω των συνδρομών.
Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν και το γνωρίζουμε.
Ο θυμόσοφος λαός καταγράφει με ευστοχία τη σημερινή διοικητική λειτουργία της ΚΕΔΑ:
« Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι»
Λεφτά υπάρχουν για τη δημιουργία "παραομάδας" συνοδών που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του χορευτικού που συμμετείχε στο φεστιβάλ χορού του Μακάο.
Πυγμή υπάρχει για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα της κουστωδίας των "κουμπαρομπατζανάκηδων" στο ξακουστό Μακάο.
Θέληση υπάρχει για τη συγκάληψη μιας υπόθεσης που έχει καταντήσει "ανέκδοτο" μεταξύ των Αγρινιωτών με τη φράση "πήγα κι εγώ στο Μακάο". Θράσος υπάρχει, για τη σύνταξη μιας γραπτής απάντησης,( κατόπιν αιτήσεως της Παράταξής μας για το θέμα του "Macau - gate"...) που θίγει τη νοημοσύνη όσων τη διάβασαν, καθότι περιέχει αοριστίες,  υπεκφυγές και ανακρίβειες που δεν θα ξεγελούσαν ούτε τους πιο καλόπιστους και αφελείς.
Συνοψίζοντας, καλούμε την ΚΕΔΑ να ανακαλέσει την απόφασή της για την επιβολή διδάκτρων στη Φιλαρμονική Αγρινίου και στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Τμήμα, σεβόμενη πάντα την οικονομική δυσχέρεια της πλειοψηφίας των δημοτών, καθώς και τη μεγάλη και μακροχρόνια προσφορά των τμημάτων αυτών, στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ