Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις-Τα σενάρια για ανασχηματισμό και το δίλημμα Βενιζέλου!

Έτοιμος να δημιουργήσει «πολιτικό γεγονός» είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να διασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση, καθώς διαβλέπει να έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος εναντίον του με σκοπό την αποκαθήλωσή του από το πολιτικό σκηνικό.
Δύο είναι οι εκδοχές:
- Η πρώτη φέρει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποσύρει τη εμπιστοσύνη του στη κυβέρνηση Σαμαρά εξαιτίας του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων χωρίς να ικανοποιούνται οι όροι που έχει θέσει προκειμένου να το ψηφίσει τα ΠΑΣΟΚ περί τελευταίας και «συνολικής λύσης» στο ελληνικό ζήτημα
- Η δεύτερη και πιθανότερη φέρει το κ. Βενιζέλο να ψηφίζει το πακέτο μέτρων χωρίς να ικανοποιούνται απαραίτητα όλοι οι όροι που έχει θέσει και να διεκδικεί τη συμμετοχή του, αλλά και άλλων κορυφαίων σ’ ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, με.... τον ίδιο σε θέση αντιπροέδρου ενδεχομένως
Άλλωστε στα αυτιά του Βενιζέλου έχουν φθάσουν πληροφορίες βάση των οποίων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξετάζει πολύ σοβαρά το σενάριο ανασχηματισμού, καθώς έχει διαπιστώσει αρρυθμίες και αδυναμίες σε συγκεκριμένα υπουργεία και θέλει να δώσει νέα πνοή στη κυβέρνηση αφού θα έχουν ψηφιστεί και τα νέα μέτρα.
Όπως λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τις μετοχές του Αντώνη Σαμάρα στο limit up και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πέφτει θύμα «ατυχών χειρισμών» του (…λίστα Λαγκάρντ) και του… «βάρβαρου αναδασμού οικονομικών συμφερόντων» όπως έχει πει ο ίδιος, δεν υπάρχει ίσως άλλη λύση για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος και την πολιτική του επιβίωση από το να συμμετέχει ενεργά και από τα μέσα σε μια νέα κυβέρνηση Σαμαρά, αποκομίζοντας τα όποια οφέλη αφού το κόστος ούτως ή άλλως και τώρα το μοιράζεται.
Είναι βέβαιο ότι οι επόμενες εβδομάδες οι αποφάσεις επί του οικονομικού μέλλοντος της χώρας θα πυροδοτήσουν και πολιτικές εξελίξεις στις οποίες ο κ. Βενιζέλος θα επιδιώξει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, εκτός αν τον προλάβουν τα γεγονότα.
Αστάθμητος παράγοντας ο Φώτης Κουβέλης του οποίου οι σχέσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο με αφορμή και την επίσκεψη Μέρκελ.
Πάντως πολλά για τα μέλλον της κυβέρνησης θα κριθούν στην επόμενη σύσκεψη τω πολιτικών αρχηγών πιθανότατα την Δευτέρα, οπότε αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το νέο πακέτο μέτρων.
Πηγή:Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ