Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Το πειρατικό καράβι του δήμου Αγρινίου… οι καταγγελίες για «φωτογραφική» προκήρυξη και η επέμβαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

Από το http://www.aerasnews.gr
Στην καταγγελία προς την ανεξάρτητη αρχή δίνονται, από συγκεκριμένη εταιρία που προσέφυγε σε αυτή, μια σειρά στοιχείων (όνομα εταιρίας και όλες οι ...
επιστολές είναι στη διάθεσή μας) που κατά τη γνώμη της τεκμηριώνουν τα περί »φωτογραφικής» προκήρυξης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της ενιαίας αρχής που με επείγον έγγραφό της (20/09/2012) ζητά από το δήμο Αγρινίου άμεσα διευκρινήσεις ώστε να διερευνήσει τυχών παραβίαση της Ελληνικής ή Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Την καταγγελία κυρίως προκάλεσαν συγκεκριμένοι όροι πιστοποίησης για τα όργανα του «πειρατικού καραβιού», κεντρικού θέματος της παιδικής χαράς. Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι ίδιοι όροι προσδιορίζονταν και από τους όρους ένταξης του έργου στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα!!! Η καταγγέλλουσα εταιρία, με λίγα λόγια, επισημαίνει ότι για αυτά τα όργανα πιστοποίηση είχε μόνο ένας κατασκευαστής στην Ελλάδα, κάτι που τελικά προκύπτει και από την εξέλιξη του διαγωνισμού του δήμου Αγρινίου (17/09/2012) όπου υπάρχει ένας και μόνο προμηθευτής.
Να σημειωθεί ότι στις 10 Αυγούστου, ημερομηνία που βγήκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα οι όροι της προκήρυξης  3 εταιρίες κατέθεσαν ενστάσεις επί των όρων κάποιες από τις οποίες έγιναν δεκτές από τη μεριά του δήμου Αγρινίου.
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι γιατί το δήμος Αγρινίου προχώρησε στην προκήρυξη με τέτοιους δεσμευτικούς όρους που είχαν τεθεί από την αρχή και τι θα κάνει την ερχόμενη Δευτέρα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αγρινίου, όπου σε τακτική της συνεδρίαση καλείται να αποφασίσει εάν θα κατακυρώσει στο μοναδικό προμηθευτή που κατέθεσε πρόταση (με μηδενική σχεδόν έκπτωση!!! ουσιαστικά ανάθεση) ή θα αποσύρει το διαγωνισμό.
Σχετικές καταγγελίες προς την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων υπάρχουν και κατά του πράσινου ταμείου του ΥΠΕΚΑΑ και για δύο ακόμη δήμους της Αιτωλοακαρνανίας (Ι.Π. Μεσολογγίου και Θέρμου).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ