Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ         
Πάτρα,  4 Οκτωβρίου 2012
Υπογράφτηκε η σύμβαση κατασκευής ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου και ξεκινά το έργο για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, κεντρικού αποχετευτικού αγωγού και αντλιοστασίων στη Λεπενού του Δήμου Αγρινίου. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 4,4 εκατ. ευρώ, η προθεσμία ολοκλήρωσής του είναι 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και χρηματοδοτείται από το ΕΠΕΡΡΑΑ.
Η σύμβαση υπεγράφη, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκο Υφαντή, εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου, που είναι ο κύριος του έργου, από ....
το Δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό καθώς και από τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας που θα εκτελέσει το έργο.
Το έργο θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που κατέθεσε και το σχετικό Τεχνικό Δελτίο, και θα παραδοθεί ακολούθως στον Δήμο Αγρινίου.
«Πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα του περιβάλλοντος στη συγκεκριμένη περιοχή και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων στο Δήμο Αγρινίου», ανέφερε σε σχετική του δήλωση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, και πρόσθεσε: «Η υπογραφή της σύμβασης και η επικείμενη έναρξη των εργασιών αποτελούν ένα σημαντικό βήμα. Τώρα το βάρος μας πρέπει να ριχθεί στην έγκαιρη και ποιοτική ολοκλήρωση του έργου αφού, όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει, δεν υπάρχουν για χάσιμο ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα λεπτό»
 Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:
Τον αγωγό μεταφοράς στον ΒΙΟ.ΚΑ. Αγρινίου, τους κεντρικούς συλλεκτήρες και το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού της Λεπενού. Ο οικισμός του Στράτου διαθέτει δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων που σήμερα διατίθενται ανεπεξέργαστα στην εγκαταλελειμμένη (μετά την κατασκευή της διώρυγας εκτροπής του φράγματος Στράτου) κοίτη του Αχελώου και προβλέπεται να παραληφθούν από τα προτεινόμενα σε αυτήν την φάση έργα συλλογής και μεταφοράς προς επεξεργασία στην Ε.Ε.Λ. Αγρινίου. Συνολικά προβλέπονται 18,5 χλμ  περίπου εξωτερικών δικτύων (κεντρικών συλλεκτήρων και του αγωγού μεταφοράς των λυμάτων στην Ε.Ε.Λ. Αγρινίου), και 15,0  χλμ περίπου αγωγών για το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού της Λεπενούς
Απαιτείται, η λειτουργία 3 κύριων αντλιοστασίων για την παροχέτευση των ακαθάρτων κατά μήκος του εξωτερικού δικτύου καθώς και ενός μικρότερου αντλιοστασίου για την συλλογή και προώθηση των λυμάτων του εσωτερικού δικτύου του οικισμού της Λεπενούς.
Ειδικότερα, τα προτεινόμενα (επιλέξιμα) έργα  περιλαμβάνουν:
α) Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Λεπενού.
β) Τους Κεντρικούς Συλλεκτήρες μεταφοράς των λυμάτων του παραπάνω οικισμού, καθώς και του οικισμού του Στράτου (ο οποίος διαθέτει δίκτυο ακαθάρτων που σήμερα διατίθενται ανεπεξέργαστα στην παλαιά κοίτη του π. Αχελώου) μέχρι το κεντρικό αντλιοστάσιο Α/Σ-0.1 παρά την γέφυρα της ΔΕΗ στην απόληξη της διώρυγας εκτροπής του Αχελώου.
γ) Τον κοινό αγωγό μεταφοράς των λυμάτων των δύο οικισμών από το αντλιοστάσιο Α/Σ-0.1 (προ της γέφυρας Αχελώου) μέχρι την Ε.Ε.Λ. Αγρινίου (στην αντίπερα όχθη του π. Αχελώου), με την μεσολάβηση του αντλιοστασίου Α/Σ-0.2.
δ) Τα ως άνω αντλιοστάσια Α/Σ-0.1, Α/Σ-0.2, καθώς και το αντλιοστάσιο Α/Σ-1 επί του συλλεκτηρίου δικτύου, που απαιτούνται για την προώθηση των λυμάτων μέχρι το φρεάτιο εισόδου της Ε.Ε.Λ. Αγρινίου.
ε) Ενός μικρότερου αντλιοστασίου, του Α/Σ-Λ που απαιτείται για την συλλογή και προώθηση των λυμάτων τμήματος του εσωτερικού δικτύου του οικισμού της Λεπενούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ