Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ξύλο και χημικά στο προαύλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Εικόνες κράτους που βρίσκεται υπό διάλυση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έσπασαν τα ρολά και εισέβαλαν στο Πεντάγωνο…
Στον–θεωρητικά-καλύτερα φυλασσόμενο χώρος της χώρας εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατάφεραν λίγο μετά τις 10:00 να μπουν σχεδόν .... ανενόχλητοι στο Πεντάγωνο.
Τα ΜΑΤ έφτασαν με 20 λεπτά καθυστέρηση.
Οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς την κεντρική είσοδο και προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο και να ανέβουν στο γραφείο του υπουργού.
Λίγο μετά τις 11:00 είχαμε επεισόδια με τους διαδηλωτές να συγκρούονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ έγινε και χρήση χημικών.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις προσαγωγές. Στο προαύλιο βρίσκεται με ντουντούκα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος προκειμένου να τους ηρεμήσει.
Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς όπως καταγγέλλουν, παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι.
Οι διαδηλωτές ζητούν να συναντηθούν με τον υπουργό, Πάνο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να ενημερωθούν για το τι μέλλει γενέσθαι με τα δεδουλευμένα τους.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Δευτέρα από το σωματείο των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σακαραμγκά επισημαίνεται ότι «το Ναυπηγείο βρίσκεται στην δυσκολότερη φάση της ιστορίας του και οι εργαζόμενοι σε εξαθλιωτική κατάσταση». «Σήμερα την λύση την κρατούν δύο άνθρωποι στα χέρια τους. Ο κος Σάφα και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος», αναφερόταν επίσης στην ανακοίνωση.
Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι αθέτησε τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει. «Δεν ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη συνάντησή μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι δύο Υφυπουργοί και εκπρόσωπος του Υπουργού μας υποσχέθηκαν ότι το περιβόητο βοήθημα ήταν θέμα ημερών. Έχει περάσει ένας μήνας και το βοήθημα πουθενά. Του εναντίων του κρύβονται από προφάσεις και ασταθείς δικαιολογίες. Επίσης οι ίδιοι μας διαβεβαίωναν ότι έρχονταν εξελίξεις για το Ναυπηγείο. Πέρασαν ήδη τόσες μέρες και όλα είναι στον αέρα», αναφερόταν στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ